Hrvatski radio

Radio Osijek

Jazz, barut i Shakespeare

25.04.2013.

11:46

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U petak, 26. travnja 2013. godine, OKOS će izvesti premijeru svoje četvrte predstave "Jazz, barut i Shakespeare" u 19h u dvorani OGI-OS-a (Trg Slobode 2). Reprize su 27. i 28. travnja.

Otvoreno kazalište Osijek udruga je koja promiče kazališnu kulturu i okuplja glumce amatere, a osnovana je 2011. godine. Sada pripremaju četvrtu premijeru, predstavu „Jazz, barut i Shakespeare“.

Godina je 1923. i jazz klub “Globe” je društveno središte gradića Straford upon Avona. Vlasnici, bračni par Macbeth uživaju u njegovim bogatstvima zajedno sa svojim zaposlenicima. Ali kada se pojavi prijetnja iz prošlosti u obliku mafijaškog šefa Richarda Yorka i plaćenika Iaga, obitelj “Globea” će se morati izboriti za svoj opstanak.

Drama “Jazz, barut i Shakespeare” autorsko je djelo Marte Mekovec de Carvalho i inspirirano je burnim razdobljem 1920-ih godina i Shakespearovim likovima. Režiju potpisuje Marta Mekovec de Carvalho, a glume: Borna Dananić,Gabrijel Perić, Vlado Štrekelj, Antonija Rukavina, Zdenka Šustić, Renato Samardžić, Matko Duvnjak Jović, Maria Matas, Marija Šakić , Matej Lovrić, Iva Bistrović i Marta Mekovec de Carvalho.

Premijera će biti izvedena u petak, 26. travnja 2013. u 19h, a reprize 27. i 28. travnja u isto vrijeme u dvorani OGI-OS-a na Trgu Slobode 2. Cijena ulaznica je 20kn i mogu se kupiti na ulazu pola sata prije početka predstave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.