Hrvatski radio

Radio Osijek

"Jednozubi gusar" u dječjim vrtićima

03.06.2020.

11:54

Autor: Radio Osijek / IF

"Jednozubi gusar" u dječjim vrtićima

"Jednozubi gusar" u dječjim vrtićima

Foto: - / -

Dječje kazalište Branka Mihaljevića krenulo je na turneju po dječjim vrtićima u Osijeku u koje se vratila većina mališana. Do kraja lipnja djecu će uveseljavati predstavom "Jednozubi gusar" u predviđenih dvadesetak izvedaba na otvorenom.

Prema dogovoru s Dječjim vrtićima Osijek i Gradom Osijekom dok kraja lipnja gotovo svakodnevno Dječje kazalište Branka Mihaljevića u dvorištima gradskih vrtića izvodit će predstavu "Jednozubi gusar". Turneja je počela u Dječjem vrtiću Jabuka današnjim dvjema izvedbama, u 9.30 i 10.30. Kako je istaknula zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš predstavama nastoje djeci zaželjeti dobrodošlicu u dječje vrtiće. Nakon korona krize život se polako normalizira pa tako i dolazak djece u vrtiće u kojima ih je u ponedjeljak bilo više od 1.800. Uzme li se u obzir to da se veći broj predškolaca u svibnju i lipnju ispisuje iz dječjih vrtića, gotovo sva upisana djeca ponovno pohađaju vrtiće, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj. Podsjetila je da će vrtići raditi cijelo ljeto, a anketa među roditeljima pokazat će koliki je interes za pohađanjem vrtića u srpnju i kolovozu.

Zanimljiva i poučna predstava o jednozubom gusaru premijerne je izvedbe imala u sklopu projekta "Kultura na kotačima" za vrijeme korona krize, a onda su ju "proširili" u pravu predstavu i krenuli na turneju po dječjim vrtićima. Ravnatelj kazališta Ivica Lučić pozvao je djecu i na predstave u dječjem kazalištu kojih će do kraja sezone biti još desetak, a zbog poštivanja epidemioloških mjera i ograničenog broja mjesta, i šaljivo dodao - "Dođite nam svi u što manjem broju!". Dječje kazalište vrijedno radi i na premijeri za Osječko ljeto kulture pa nas početkom srpnja očekuje nova predstava "Mali vitez don Kiho i štitonoša Sancho".

Priča o gusarima uz pjesmu i svirku pronosi poruku o važnosti održavanja higijene i čistoće. U predstavi igraju Gusar Dente Del Rio - Gordan Marijanović; Gusarica Ica - Ivana Vukićević i Gusar Ar - Đorđe Dukić koji su ujedno i njezini autori.

Javljanje Leteće ekipe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.