Hrvatski radio

Radio Osijek

13:22 / 28.02.2020.

Autor: Amoreta Bajto

Kazališni maraton - drugo izdanje u znaku patkice

fotografija Tatjana Grganović

fotografija Tatjana Grganović

Foto: - / -

Trodnevni kazališni maraton koji će se od 6. do 8. ožujka održati u Osijeku najavljen je danas na konferenciji za novinstvo. Petnaest predstava na tri lokacije i gosti iz više zemalja obogatit će osječki kulturni vikend, a priredbu najavljuju i žute patkice koje su se pojavile na osječkim ulicama.

"Tri dana bogata kulturnim sadržajima, tri lokacije, glumačke snage dvaju osječkih kazališta, brojni gostujući umjetnici, sve to u organizaciji Grad Osijek i sve to u manifestaciji Kazališni maraton", najavila je osječka dogradonačelnica Žana Gamoš te pojasnila da će u tri dana i noći biti odigrano petnaest predstava. "Priredba je osmišljena prošle godine kako bi se obogatio kulturni život grada", kaže dogradonačelnica Gamoš te pojašnjava da će se najavljeni programi održati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, Hrvatskom narodnom kazalištu i Barutani.

"Kako su sadržaji dječjih programa povezani patkicama, od osječke "Patkice Blatkice", preko "Ružnog pačeta" do "Juhe od bundeve" ovogodišnju smo priredbu, posebice dio namijenjen najmlađima, najavili žutim patkicama na osječkim ulicama i trgovima", pojašnjava Žana Gamoš pojavu pačića koji su jučer iznenadili Osječane.

Program ovogodišnje priredbe najavila je voditeljica gradskog Odsjeka za kulturu Danijela Klobučar. Priredba počinje u petak, 6. ožujka, dječjom predstavom "Ružno pače" i svečanim otvorenjem u "Barutani" s hrvatskom praizvedbom predstave "Buđenje". U subotu, 7. ožujka, prva se predstava "Škola za pačiće" igra u 10, a posljednja "Who the fuck is Biba?" u 23 sata i 30 minuta. Za Dan žena program će završiti glazbeno- poetskim kabareom Adama Končića "Adam i ona".

 

 

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.