Hrvatski radio

Radio Osijek

"Kneginja čardaša" u osječkom HNK 8. listopada

07.11.2019.

10:10

Autor: HINA/Marina Ban

fotografija FaH

fotografija FaH

Foto: - / -

Prva ovosezonska premijera Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku, opereta u tri čina "Kneginja čardaša" Emmericha Kálmána premijerno će biti izvedena u petak, 8. studenoga .

"Projekt smo ostvarili u koprodukciji s budimpeštanskim Operetnim teatrom i ovo je dokaz kako umjetnost nema granica i ne poznaje jezične barijere. Ova predstava je scenografski velika i otvaraju nam se mogućnosti da njome predstavimo operetne mogućnosti osječkog HNK", rekla je intendantica osječkog HNK Dražena Vrselja.

Ravnatelj Opere u osječkom HNK Filip Pavišić i dirigent u predstavi, izrazio je zadovoljstvo što su za postavljanje predstave iz Budimpešte dobili autorski tim koji je tu predstavu radio u budimpeštanskom teatru.

"Redatelj Miklós Gábor Kerényi, scenografkinja Ágnes Eva Gyarmathi, koreograf György Geszler, kostimografkinja Anni Füzér i oblikovatelj svjetla József Dreiszker s našim ansamblom stvorili su veliku predstavu", rekao je Pavišić.
Uloge u "Kneginji čardaša" tumače Ana Cvetković-Stojnić (Sylva Varescu), Hrvoje Seršić (Leopold Maria), Vesna Baljak (Anhilta), Marko Fortunato (Edwin Ronald), Robert Adamček (grof Boni Kancsianu), Ivana Medić (kontesa Stasi), Ladislav Vrgoč (Feri pl. Kerekes), Tomislav Moržan (poručnik Rohnsdorf, Antonio Jakupčević (Kiss) i Zorislav Štark (Miksa).

Premijera će se u petak igrati u 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.