Hrvatski radio

Radio Osijek

Koncert zborske glazbe i predstava o stereotipima u odnosima

07.07.2019.

10:49

Autor: Radio Osijek

Foto: OLJK/Marin Franov

Foto: OLJK/Marin Franov

Foto: - / -

Rijeka i Osijek sinoć su raspjevali, a pomalo i rasplesali, brojnu publiku Osječkoga ljeta kulture 2019. pop-rock unplugged skladbama, što stranim što domaćim. Uživala je i publika u Barutani koja je pratila predstavu "Voliš li me?".

U nastupima tri izvrsna pjevačka zbora iz dva raspjevana grada – Hrvatskog pjevačkog društva Lipa iz Osijeka, Riječkog komornog zbora "VAL" i PZM "Josip Kaplan" – uživala je i posebna gošća, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Zborovi su se izmjenjivali na sceni, dajući na taj način posebnu draž skladbama u koje su svojom izvedbom ionako već utkali ono nešto drugačije i posebno od originala. Odaziv publike, koja nažalost, nije sva mogla ni stati u atrij Arheološkog muzeja, dodatno je dokazao da ljubavni trokut, ovoga puta između publike, OLJK i HPD Lipa, ponekad može biti i pozitivan i dobar.
Buran pljesak komediji "Voliš li me?"
Kada pričate priču o 20 godina zajedničkog života dvoje ljudi zasigurno ne možete izbjeći stereotipe. No zato su se upravo tim životnim, bračnim, roditeljski, partnerskim ... stereotipima u komediji „Voliš li me?“, poigrali glumci Zagrebačkog glumačkog ateljea u suradnji sa Studijem Teatra Exit. Zanimljivo je da u svemu tomu, predstava ne donosi na kraju jasan odgovor na postavljeno pitanje u naslovu. No isto tako, čovjek koji iza sebe ima 20-ogodišnju vezu morao bi biti dovoljno zreo da zna da bi sada već trebao dovoljno voljeti sebe da mu je potpuno nebitno voli li ga netko drugi. Pa makar i životni partner. Sve što jedna »ljubavna« veza može podnijeti pred očima gledatelja se i dogodi, a sve je prepušteno isključivo glumcima jer na sceni su samo njih dvoje (i u osječkoj izvedbi u jednoj sceni slučajno zalutala mačka ) te stol i stolci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.