Hrvatski radio

Radio Osijek

14:44 / 22.01.2016.

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Mladi iz Polifonije u predstavama HNK

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon opera "La Boheme" i "Tosca" suradnja osječkog Hrvatskog narodnog kazališta i Glazbene radionice mladih "Polifinija" bit će i češća - danas je potpisan sporazum o suradnji na zajedničkim projektima.

Sporazumom je, uz ostalo, predivđen rad na zajedničkim projektima, sa ciljem promicanja umjetničkog i kulturnog stvaralaštva, kroz angažiranje zborova i pjevača iz udruge Polifonija.
Intendant osječkog HNK-a Božidar Šnajder podsjetio je da suradnja s ovim institucijom, u sklopu koje djeluju dječji zbor i vokalni ansambl "Brevis", već ostvarena na nekim predstavama, poput opera "La Boheme" i "Tosca" te na Novogodišnjem koncertu. S obzirom da se osječki HNK priprema za mjuzikl "Moje pjesme, moji snovi" koji se ne može ostvariti bez kvalitetnog dječjeg zbora, odlučili su se sporazumom formalizirati suradnju, dodao je Šnajder. Naglasio je da slične sporazume HNK u Osijeku već ima s osječkom Umjetničkom akademijom i Odjelom za kulturologiju osječkoga Sveučilšta i da se tako nastoji sve kvalitetne snage na kulturnoj okupiti oko HNK, kao središnje institucije u glazbeno-scenskoj djelatnosti.
Umjetnička voditeljica "Polifonije" Antoaneta Radočaj-Jerković podsjetila je da su članovi Dječjeg zbora u HNK-u nastupili još 1995. godine, u predstavi "Grofica Marica", kasnije i u nizu drugih predstava, poput opere "Carmen" i predstavi "Mali dimnjačar", a dosta glumaca iz današnje postave osječkog HNK-a, su nekada bili članovi nekog od zborova "Polifonije"
Ravnatelj "Polifonije" Davor Dedić naglasio je da je potpisivanje sporazuma dokaz prepoznavanje kvalitete rada njihovih ansambala i označava nastavak dosadašnje suradnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.