Hrvatski radio

Radio Osijek

Nagrada za "Zvala sam se Ljerka" Jadranke Ivandić Zimić

26.02.2016.

14:08

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jadranka Ivandić Zimić pobjednica je anonimnog natječaja osječkog ogranka Matice hrvatske za neobjavljenu prozu. Nagrađena je za zbirku pripovjedaka "Zvala sam se Ljerka". .

Zbirka je objavljena u novom izdanju Književne revije a riječ je o crnohumornoj zbirci pripovjedaka u kojoj se povezuju povijesni trenuci 20. stoljeća kroz tragične životne priče.
Autoricu i 4. broj Književne revije za 2015. predstavili su predsjednik Matice hrvatske Osijek Ivica Završki, glavni urednik Ivan Trojan i njegova zamjenica Tatjana Ileš.


Jadranka Ivandić Zimić rođena je 1965. u Zavidovićima u Bosni i Hercegovini, doktorica je socijalnih znanosti te zaposlena u Uredu za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske. Pjesme i kratke priče piše od 17. godine. Autorica je preko 100 pjesama i 30 kratkih priča te romana „Praznina- put u središte duše“ i zbirke priča za djecu „Neobična jutra jedne obične Flekice“. Piše i ljubavno- povijesni roman „Dvije Veronike“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.