Hrvatski radio

Radio Osijek

Nagrade Gastro film festa

06.07.2015.

10:38

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Hrvatski lonac(penzionerski)“, autora Željka Radivoja iz Kino kluba Zagreb pobjednik je 13. Gastro film festa u kategoriji Tematski film, dok je u Otvorenoj kategoriji najboljim filmom proglašen film „Moja kućica, moja slobodica“, skupine autora Video družine BezVizije iz Slavonskog Broda.

Dodijeljene su i posebne diplome – u kategoriji tematskih filmova ona je otišla u ruke Krunoslava Heidlera iz Foto kino kluba Drava iz Đurđevca za film „Zlevanka“. U Otvorenoj kategodiji posebnu je diplomu dobio film „Proljetna rapsodija“, autora Željka Radivoja iz Kino kluba Zagreb. Odluku o najboljima iz svake kategorije donio je stručni prosudbeni žiri u kojem su bili Duško Popović, predsjednik, Željko Černić i Ladislav Keler.
Gastro film fest 13. put organizirali su Video klub Mursa i Turistička zajednica, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i potporu Osječko-baranjske županije.

„Dok se čekao početak projekcije, gosti festivala su mogli uživati u druženju i gastro programu. Majstori kotlića iz Kazališne kavane sa slanim delicijama su zagrijali, već ionako toplu večer, koja je kulminirala čobancem u pauzi, dok su svi s nestrpljenjem čekali rezultate prosudbenog žirija. Snaše iz Šokačke grane pripremile su slastice naših baka, a gospođe iz Etno centra Osječko-baranjske županije pobrinule su se da nas vrate u djetinjstvo uz miris i okus poznatih „poderanih gaća“, slanih ili slatkih, kakve tko voli...“, opisuje ozračje jedan od organizatora festivala. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.