Hrvatski radio

Radio Osijek

Najavljena premijera predstave Lav koji nije znao pisati

02.10.2019.

13:41

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Dječje kazalište Branka Mihaljevića pripremilo je novu predstavu "Lav koji nije znao pisati" Martina Baltscheita u režiji Damira Mađarića s Gordanom Marijanovićem kao lavom i Kristinom Kovačević u ulogama lavice i ostalih životinja.

Priča o “Lavu koji ne zna pisati“ je događajima puna, izrazito smiješna i avanturistička priča iz prašume. Uz lava, djeca će upoznati mnogo smiješnih životinja koje pokazuju karakterne crte ljudi i zaljubljenog kralja životinja tjeraju na rub očaja. Lav ne zna pisati, ali to ga ne smeta jer on zna rikati i pokazati zube, a više mu i ne treba. Ali kada sretne pametnu i lijepu lavicu koja uz to čita knjigu brzo primijeti kako bi bilo korisno da zna pisati i čitati. Jer lavica koja zna čitati je dama, a dami se prvo napiše pismo, ljubavno pismo.

Nju se ne može odmah poljubiti, samo tako! Dakle zamoli lav sve životinje u prašumi da mu napišu pismo, ali to ne funkcionira na zadovoljavajući način. Majmun napiše da bi se s njom verao po drveću i jeo banane. Potpuno suludo! Iznerviran se lav javi Nilskom konju. On je u pismu zapita bi li s njim plivala rijekom i ronila s algama, a ono što lavici napišu smrdljiva buba (balegar), lešinar, žirafa i krokodil razbjesni lava do kraja. No, uskoro stiže spas, jer lijepa lavica čuje lava kako riče!- uvodi nas u predstavu redatelj Damir Mađarić. 

Premijera je sutra (četvrtak 3. listopada) u 18 sati. 

/Dječje kazalište Branka Mihaljevića/           

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.