Hrvatski radio

Radio Osijek

12:18 / 13.04.2017.

Autor: Radio Osijek / IF

"Nije me strah" najbolja predstava

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, prema slikovnici osječke autorice Dubravke Pađen Farkaš i u režiji Ljudmile Fedorove, proglašena je najboljom na 10. festivalu hrvatske drame za djecu - Mali Marulić. Edi Ćelić nagradu je dobio za najbolje glumačko ostvarenje.

Deseti Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić završen je u srijedu navečer u Gradskom kazalištu lutaka Split dodijelom nagrada najboljim ostvarenjima. Nagradu za najbolju dramatizaciju dobila je Maja Katić za predstavu 'Ljubiti, samo ljubiti' zagrebačkog Teatra Poco Loco, dok je nagrada za najbolju režiju dodijeljena Kseniji Zec i Saši Božiću za predstavu 'U zvijezde' splitskog Gradskog kazališta lutaka.

Stručni žiri, u čijem su sastavu bili Ana Prolić, Dario Harjaček i Anastasija Jankovska, dvije ravnopravne nagrade za najbolje glumačko ostvarenje dodijelio je Ediju Ćeliću za uloge dječaka Tina i Djecozgraba u predstavi 'Nije me strah' Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku te Petru Konkoju za ulogu u predstavi 'U zvijezde' Gradskog kazališta lutaka Split.

Posebna nagrada za najbolju glumačku suigru dodijeljena je ansamblu predstave 'U zvijezde' Gradskog kazališta lutaka Split te nagrada za najbolju predstavu u cjelini predstavi 'Nije me strah' osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Ove godine nagrada za najbolju predstavu prema sudu dječjeg žirija, koji su činili učenici splitskih osnovnih škola nije dodijeljena u terminu održavanja festivala jer djeca nisu gledala predstave zagrebačkih kazališta koje su igrale na matičnim pozornicama. Uprava GKL-a Split poručuje da će i te predstave do kraja godine gostovati u Splitu, pa će i dječji žiri svoju nagradu naknadno proglasiti.

Iako je održavanje jubilarnog Malog Marulića zbog nedostatka potpore Grada i novca iz gradskog proračuna bilo upitno, festival je ipak održan. Prvi put predstave su se izvodile u dva grada - od 6. do 8. travnja u Zagrebu, a potom od 10. do 12. travnja u Splitu. Selektor ovogodišnjeg festivala bio je Tomislav Zajec koji je između 26 prijavljenih predstava odabrao njih sedam u natjecateljski dio programa.

Iz osječkog su kazališta prenijeli i ravnateljeve čestitke: 'Uz sve čestitke organizatorima i čestitke na domišljatosti kako je sve organizirano i hrabrosti, mi smo jako sretni što smo uspjeli naći snage i doći na festival i pordržati ga', rekao je Ivica Lučić, ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. "Čestitamo od srca svim kolegama i kazalištima te našem ansamblu koji u ovoj predstavi čine Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Šarić i Kristina Fančović, ali i tehnici i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju ove izvrsne predstave“ dodao je Lučić.