Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova sezona u osječkom HNK-u

10.09.2013.

15:00

Autor: Hrvoje Šimunović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Publiku očekuje 26 naslova među kojima je devet novih uprizorenja. Najveća programska novina povratak je baleta na daske osječkog kazališta.

Usprkos potresima u nekim hrvatskim nacionalnim kućama osječko Hrvatsko narodno kazalište u novu sezonu ulazi s većim dramskim ansamblom, iznimnom minulom sezonom, te programskim proširenjima na predstojeću - istaknuo je intendant osječkog HNK-a Božidar Šnajder na predstavljanju 107. kazališne sezone. Među najvažnijim programskim novinama istaknuo je povratak baleta na daske osječke nacionalne kazališne kuće.

"Orašar" Petra Iljiča Čajkovskog bit će prva baletna premijera nakon 60 godina - kaže ravnatelj opere, maestro Filip Pavišić koji drži da osječka plesna skupina pojačana vanjskim solistima može uprizoriti i najzahtjevnije baletne predstave.

Osnovne teme dramskog repertoara bit će žena i obitelj, kazao je ravnatelj drame Vjekoslav Janković, koji je za novu sezonu najavio četiri premijerna uprizorenja.

Od 21. do 25. rujna održat će se tradicionalni kazališni Rujanski klik. Kazališna eksplozija smijeha, uz ulaznice po cijeni od 50 kuna publici će ponuditi četiri gostujuće predstave. Ovome dodajmo kako je danas održana i sjednica kazališnog vijeća na kojoj je jedna od točaka bila i raspisivanje natječaja za izbor novoga intendanta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.