Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi CD mađarskih pjesama

08.02.2013.

21:35

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HRT Radio Osijek pripremio je i treće glazbeno izdanje mađarskih pjesama. U našem je studiju snimljen promotivni CD Mađarskog kulturnog društva "Nepkör" pod nazivom "Povijest- glazbeno naslijeđe".

Na CD-u se nalaze povijesne i božićne pjesme, zborske pjesme te pjesme iz mjuzikla, operete i filma na mađarskom jeziku i koristit će se u programu Radio Osijeka, u sklopu dugogodišnje Emisije na mađarskom jeziku. Snimljeno je ukupno 26 pjesama.

Komorni zbor MKD Nepkör uvježbala je i pripremila dirigentica Maria Veres-Kimpf, a ton majstor je bio Davor Magušić.

 

Mješoviti zbor MKD Nepkör osnovan je 1986. godine i do Domovinskog rata bio je dio Središnjeg zbora Saveza Mađara Hrvatske, zajedno sa zborovima iz Suze i Zmajevca. Pokretač je tradicionalne Smotre mađarskih zborova Hrvatske koja se održava svake godine. Od početka djeluje pod vodstvom mr. sc. Marije Veres Kimpf kojoj je 2011. godine u Budimpešti dodijeljena nagrada Vitez mađarske kulture. Zbor je dio Mađarskog kulturnog društva Nepkör koje u Osijeku djeluje od 1946. godine. 

Radio Osijek izdao je 2011. i 2012. godine još dva slična CD-a, a riječ je o snimkama zborova mađarskih kulturnih društava iz Batine i Zmajevca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.