Hrvatski radio

Radio Osijek

Održana 23. dodjela Nagrade "Status"

28.02.2019.

12:33

Autor: Marina Ban

izvor: nagrada-status.hgu.hr

izvor: nagrada-status.hgu.hr

Foto: - / -

Nacionalna nagrada Hrvatske glazbene unije "Status" po prvi puta dodijelila se u Osijeku. Cijeli spektakl održan je u prostoru Muzeja okusa, a program su vodili Uršula Tolj i Igor Delač .

Dvadeset i treća dodjela strukovne nagrade "Status" održala se u srijedu, 27. veljače 2019. godine, u "Muzeju okusa" s početkom u 19 sati i 30 minuta. Svečani program dodjele nagrada u svih 19 kategorija vodili su Uršula Tolj i Igor Delač, a glazbom su ga obogatili nagrađeni instrumentalisti svojim vrhunskim izvedbama.

Hrvatska glazbena unija od 1997. svake godine dodjeljuje Nagradu STATUS najboljim instrumentalistima za iznimnu vještinu i umijeće sviranja u prethodnoj diskografskoj i koncertnoj godini. Ove godine po prvi put dodjela Nagrade Status održava se u Osijeku, u organizaciji osječke podružnice HGU-a i njezinih članova.

Nagrade glazbenicima dodjeljuju se za vanserijsko umijeće sviranja njihovih instrumenata, po kategorijama pop-rock, zabavna i narodna glazba, a od 1998. uvedena je i kategorija za jazz instrumentaliste. 2004. godine kategoriji pop-rock pridodan je naziv "urbana", sukladno produkciji i izdanjima koja su pod tim nazivom svoje mjesto našle i u Glazbenoj nagradi Porin. Nagrada "Status" od 2006. godine održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i HUZIP-a.

 

 

izvor: www.hgu.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.