Hrvatski radio

Radio Osijek

Okusi Panonije

27.03.2015.

09:41

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Aktivnosti u sklopu projekta Okusi Panonije započetog u ljeto prošle godine predstavljene su danas u osječkom "Gaudeamusu". Projekt je odabran među 40 najkvalitetnijih europskih projekata, a krajnji mu jer cilj stvoriti 100 kilometara dugu gastronomsku rutu koja će obuhvatiti 200 atraktivnih mjesta od Pečuha do Osijeka, uključujući male poduzetnike koji nude usluge, hranu i smještaj.

Riječ je o projektu  Razvoj prekograničnih gastronomskih ruta u panonskom bazenu, kraćeg naziva Okusi Panonije. Projekt je izabran među 40 najboljih europskih, za njegovu je realizaciju osiguramo 3 i pol milijuna kuna iz europskih fondova, a osječki Gaudeamus uspješno surađuje s Mađarskom gastronomskom mrežom koja je o prvoj fazi projekta  izvijestila na jučerašnjoj konferenciji u Mađarskoj. Hrvatska strana, voditelj projekta, Saša Šakić kaže da su riješene sve neophodne stvari za konačno ostvarivanje projekta koje su tražile dosta zalaganja i vremena, a bile su prijeko potrebne da bi se programi realizirali brzo i učinkovito. "100 kilometara dugu gastronomska ruta, 200 atraktivnih mjesta od Pečuha do Osijeka, uključujući male poduzetnike koji nude usluge, hranu i smještaj.

I sve na vašem računalu i mobilnom telefonu u dvije riječi „Okusi Panonije“, kaže Šakić. Dio je ovog projekta i Najreprezentativniji europski ručak, jedinstveni puž na Gaudeamusov način i tri vrste kave: Cro, Legos i Kinder kava. Ručak će se služiti na brojnim destinacijama panonske rute, turistima dostupne kroz  bar kodove.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.