Hrvatski radio

Radio Osijek

Operne arije u osječkoj lipanjskoj noći

07.06.2023.

15:13

Autor: HRT Radio Osijek

L.Vrgoč i V.Ham

L.Vrgoč i V.Ham

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

I ove godine u Osijeku će se izvoditi poznate operne arije. U sklopu Lipanjske operne noći u petak i subotu u 20 sati operni ansambl osječkog Hrvatskog narodnog kazališta izvodit će arije iz opera Giuseppea Verdija i Georgesa Bizeta. Operne izvedbe "Verdi u francuskom zagrljaju" najavili su intendat HNK-a Vladimir Ham i ravnatelj opere Ladislav Vrgoč.


I ove će godine operna publika u Osijeku imati prigodu čuti najizvođenije arije iz opera Giuseppea Verdija i Georgesa Bizeta. U sklopu "Lipanjske operne noći" na koncertima u petak i subotu u 20 sati operni ansambl osječkog HNK izvodit će arije iz Verdijeve La Traviate, Don Carlosa, Nabucca, Aide, Rigoletta... Koncertni repertoar upotpunit će i arijama iz opere Georgesa Bizeta Carmen. Koncertiranje "Verdi u francuskom zagrljaju" najavili su ravnatelj osječke opere Ladislav Vrgoč i intendant Vladimir Ham koji je izrazio žaljenje što se koncet neće kao prethodnih godina održati na otvorenom već na pozornici HNK-a. "Zbog najave kiše nismo željeli održati koncert na otvorenom, no program nismo mijenjali", rekao je Ham te najavio 10 solista osječkog opernog ansambla - Katarinu Toplak Horvat, Stefana Fimbrika, Gordanu Kalmar, Zvonimira Ivanovića, Igora Krištu, Ladislava Vrgoča, Berislava Puškarića, Roberta Adamčeka, Blaža Galovića i Dalibora Hanzaleka, te gošću iz beogradske opere Vesnu Đurković. Koncerte će voditi dva dirigenta Filip Pavišić i Vladimir Piskunov. 

"Sretan sam što smo visoko postavili letvicu i da ćemo s ovakvim koncertom pokazati da osječka opera ima ansambl koji je sposoban za najveće domete", rekao je ravnatelj opere Ladislav Vrgoč, te pozvao publiku i ljubitelje opere na koncert u petak i subotu.  

Galerija
Najava koncerta, Foto: Neven Knežević/HRT Osijek
HNK u Osijeku, Foto: Neven Knežević/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.