Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek: Ruža vjetrova u Kazamatu

16.12.2015.

22:22

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

“Ruža vjetrova” Đakovčanina Hrvoja Duvnjaka donosi četiri slike. Svaka s po jedne strane svijeta prikazuje uzburkano more u tehnici ulja na platnu. Docent slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku samostalno izlaže od 2004.

 
“Serija slika koju se na ovoj izložbi može vidjeti nastala je 2013. godine, nešto više od dvanaest mjeseci prije Stepeništa. Ružu vjetrova čine četiri platna nešto većih dimenzija. Već se ovdje osjeća nagovještaj onoga što će Duvnjak raditi i kasnije, a to je 'glihinsko' promatranje motiva na kojem je Oton Gliha inzistirao gotovo punih pedeset godina”, rekao je večeras u razgovoru s umjetnikom Igor Loinjak, voditelj Galerije Kazamat.

Umjetnik Hrvoje Duvnjak rođen je 1977. godine u Đakovu. Nakon završene gimnazije upisao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Godine 2002. diplomirao je u klasi profesora Zlatka Kauzlarića-Atača. Od 2005. godine je asistent te od 2011. docent slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Od 2008. do 2012. bio je predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnosti u Osijeku. Godine 2013. i 2014. bio je voditelj Likovnog odsjeka na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Hrvoje Duvnjak izlagao je na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Osim slikarstva, aktivno se bavi animacijom i filmom.

Ususret izložbi u Galeriji Kazamat s autorom o izložbi i radovima te stanju današnje umjetničke scene razgovarao je profesor likovne kulture Zlatko Kozina uz voditelja Galerije Igora Loinjaka koji će u srijedu, 23. prosinca s početkom u 18 sati posjetitelje provesti kroz izložbu Ruža vjetrova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.