Hrvatski radio

Radio Osijek

12:47 / 13.06.2022.

Autor: Radio Osijek

Osječko ljeto kulture cijelo ljeto

Najavljen OLJK

Najavljen OLJK

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

Osječko ljeto kulture ove će godine trajati cijelo ljeto, od 2. srpnja do 3. rujna kada ćemo uglavnom vikendima moći pratiti 52 programa na brojim lokacijama u gradu, ponajviše u Tvrđi. Najavili su to na konferenciji za novinare u budućoj koncertnoj dvorani Kulturog centra Osijek za čiji su dovršetak osigurana sredstva.


Za koncertnu dvoranu KC Osijek osigurano je 5,8 milijuna kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja, a ne proračuna Grada Osijeka. Ovih dana kreće proces nabave pa će se nakon toga znati i rokovi završetka, a gradonačelnik Ivan Radić vjeruje da ćemo koncertu dvoranu dobiti prije nego što smo očekivali. Gradonačelnik Radić podjestio je da je u Osijeku je trenutno puno gradilišta, projekti su vrijedni više od milijardu kuna.

Osječko ljeto kulture počet će 2. srpnja baletom iz Pforzheima, a završiti 3. rujna koncertom Pečuške filharmonije, jer su u OLJK uključili brojne gradove prijatelje, Osijek ih ima petnaest. Naglasak je i na kazališnom programu u kojem će se odati počast prerano preminulom redatelju i glumcu Saši Anočiću čije ćemo predstave imati priliku vidjeti, naglasila je predsjednica Organizacijskoga odbora i zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković.

I ovogodišnji program OLJK-a nastavlja tradiciju raznolikih umjetničkih pravaca, napominje predsjednik Programskog odbora Ivan Kristijan Majić. Kazalište, glazba, književnost, likovnost, ples i ostale grane umjetnosti bit će zastupljene s naglaskom na autorskom pristupu i promoviranju suvremenih koncepata.

Program Osječkog ljeta kulture 2022. trebao bi biti objavljen do kraja tjedna.


Najavljeno Osječko ljeto kulture

OLJK 2022

OLJK 2022

Foto: -/- / -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.