Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječkom kazalištu nagrada na PIF-u

20.09.2016.

09:38

Autor: Davor Lončarić/IM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dječje kazalište u Osijeku na 49. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka, PIF-u u Zagrebu osvojilo je nagrade za animaciju u predstavi "Nije me strah". Dubravke Pađen Farkaš. Nagrađene je kazalištarce posjetila "leteća ekipa" Radio Osijeka. .

Glumci Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković i Kristina Fančović dobili su nagrade za animaciju u predstavi "Nije me strah". Autorica je predstave Dubravka Pađen Farkaš, ravnateljica Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku, a režiju potpisuje Ljudmila Fedorova. na netom završenom 49. međunarodnom festivalu PIF u Zagrebu. 

Dječji žiri u sastavu Barbara Bulović, Tonka Mušica i Iva Perić jednoglasno je donio odluku da se najboljom proglasi predstava SNJEGULJICA u izvedbi Mini teatra Ljubljana.

Međunarodni stručni žiri u sastavu Nina Malíková, predsjednica (Češka Republika), Marijana Petrović (Republika Srbija) i Igor Tretinjak (Republika Hrvatska) donio je na sastanku 18. 9. 2016. sljedeće odluke:

NAGRADE:

1. KATYA PETROVA - za scenarij i režiju predstave OBITELJ SAMSA u izvedbi Sfumato, Sofija, Republika Bugarska;

2. MAREK BEČKA i ZALA DOBOVŠEK - za adaptaciju i dramatizaciju predstave SNJEGULJICA u izvedbi Mini teatra Ljubljana, Ljubljana, Republika Slovenija;

3. ALENA PAVLOVIĆ - za scenografiju u predstavi UKRADENO SUNCE u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Split, Republika Hrvatska;

4. ŽIGA LEBAR - za tehnologiju lutaka u predstavi SUTRA JE BILA ZABAVA u izvedbi Kazališta lutaka Ljubljana, Ljubljana, Republika Slovenija;

5. ANSAMBL REGIONALNOG KAZALIŠTA LUTAKA ALAKAY (Aktobe, Republika Kazahstan) - za animaciju u predstavi TKO KONJIMA PLETE GRIVU;

6. METKA JURC - za ulogu Hansa u predstavi NAKAZE u izvedbi Kazališta lutaka Maribor, Maribor, Republika Slovenija;

7. MÁRIA DANADOVÁ - za igru s lutkama u predstavi LJUBAV P I STRAST B u izvedbi Odivo, Banska Bistrica, Slovačka Republika;

8. EDI ĆELIĆ, ALEKSANDRA COLNARIĆ, ARETA ĆURKOVIĆ i KRISTINA FANČOVIĆ - za animaciju u predstavi NIJE ME STRAH u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Osijek, Republika Hrvatska;

9. ANGEL KALEV - za scenski pokret, animaciju i zvučnu artikulaciju lika Gregora Samse u predstavi OBITELJ SAMSA u izvedbi Sfumato, Sofija, Republika Bugarska.

POSEBNA NAGRADA STRUČNOG ŽIRIJA za osmišljavanje i realizaciju umjetničko-edukativno-interaktivnog projekta/predstave dodjeljuje se predstavi U ZEMLJI PRSTNIH LUTAKA u izvedbi Kazališta lutaka ZAPIK i Doma za djecu i umjetnost, Ljubljana, Republika Slovenija.

POSEBNA NAGRADA STRUČNOG ŽIRIJA za inovativnu scensku adaptaciju važne i aktualne filozofske teme - različitosti dodjeljuje se predstavi OBITELJ SAMSA u izvedbi Sfumato, Sofija, Republika Bugarska.

POSEBNA NAGRADA STRUČNOG ŽIRIJA za veselu inscenaciju važnih životnih izbora i problema na duhovit i poučan način dodjeljuje se predstavi MALA MIŠICA ili Bajka o poljskoj mišici koja je željela biti dama u izvedbi Kazališta lutaka Samara, Samara, Ruska Federacija.

NAGRADA "TIBOR SEKELJ" za predstavu s najhumanijom porukom dodjeljuje se Kazalištu KEY, Tel Aviv, Država Izrael za predstavu KAD JE SVE BILO ZELENO.

GLAVNA NAGRADA "Milan Čečuk" za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se Mini teatru Ljubljana, Ljubljana, Republika Slovenija za predstavu SNJEGULJICA.

Glavna nagrada je rad ak. kiparice Ive Mihanović. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.