Hrvatski radio

Radio Osijek

Pet nagrada osječkom Dječjem kazalištu na "Zlatnoj iskri" u Kragujevcu

14.05.2017.

11:35

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstava "Nije me strah" Dubravke Pađen Farkaš u dramatizaciji i režiji Ljudmile Fedorove osvojila je pet nagrada na međunarodnom festivalu "Zlatna iskra" u Kragujevcu. Govori o plašljivom dječaku Tinu koji se uspjeva suočiti sa svojim strahovima i pobijediti ih.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka nastupilo je u međunarodnoj natjecateljskoj konkurenciji kazališta iz cijeloga svijeta: Dečjeg pozorišta Subotica, Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke, Shanghai Puppet Theater iz Kine, Lutkovnog gledališča iz Ljubljane, David Zauzola Puppers iz Madrida, Budapest Puppet Theatera, State Puppet Theatera – Burgas, Gradskog pozorišta iz Podgorice, Dječjeg pozorišta iz Banja Luka i Small Puppet Theater iz Moskva. 

Ocjenjivački sud , u sastavu Fatma Kečeli, dramaturginja iz Turske, Natalija Gočeva, scenografkinja i kostimografkinja iz Bugarske te Dragoslav Todorović, redatelj iz Srbije, Kristini Fančović dodijelio je specijalnu nagradu za ulogu Mačka, nagradu za glumačko ostvarenje za ulogu Tina osvojili su Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić i Areta Ćurković, a nagradom za najbolju scenografiju ovjenčan je Dražen Jerabek. U nagrađenoj predstavi igrali su i Đorđe Dukić te Inga Šarić,a autor je glazbe Dražen Šimunović. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.