Hrvatski radio

Radio Osijek

08:22 / 19.10.2016.

Autor: Krunoslav Inhof

Počinje" Osječka glazbena srijeda"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koncertom vrhunskog pijanista Đorđa Stanettija večeras počinje nova sezona koncertnog ciklusa Grada "Osječka glazbena srijeda" . .

Bit će to peta sezona u organizaciji Umjetničke akademije i Muzeja Slavonije, a od ove će godine nositelj ove koncertne sezone ponovno biti Grad Osijek. Koncerte će i ove godine tako održavati istaknuti glazbenici, a izbornik programa je profesor Davor Bobić. Ovogodišnju "Osječku glazbenu srijedu" na današnjoj su konferenciji za novinare najavli zamjenik osječkoga gradonačelnika Vladimir Ham i izbornik programa Davor Bobić.

Zamjenik gradonačelnika Ham istaknuo je kako mu je iznimno drago što je Grad Osijek ponovno nositelj koncertnoga ciklusa: "Grad ima dovoljno snage sam se pobrinuti za koncertnu sezonu, a iznimno mi je drago što je profesor Bobić ponovno izbornik ove sezone jer se s njegovim glazbenim iskustvom na području lčasične glazbe rijetko tko može mjeriti", rekao je Vladimir Ham.

Izbornik programa profesor Davor Bobić iznimno je ponosan na sve četiri protekle sezone, a koliko su bile uspješne govori podatak da se za ovu prijavilo 70-ak glazbenika: "To je jedini koncertni ciklus u istočnom dijelu Hrvatske i jedan od samo tri u našoj zemlji. Program je izvrstan i za svakoga će biti ponešto: od tanga, preko gospela i velikih crkvenih zborova iz SAD-a pa sve do zagrebačkih solista i siguran sam da će svatko od građana naći nešto za sebe", zaključio je Bobić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.