Hrvatski radio

Radio Osijek

Počinju 9. Glazbene božićne svečanosti Umjetničke akademije u Osijeku

09.12.2015.

13:29

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koncertom vokalnih solista Umjetničke akademije u Osijeku, koji će se u 19 sati održati u kapelici Svetog Trojstva u Valpovu, danas počinju 9. Glazbene božićne svečanosti Umjetničke akademije u Osijeku, rečeno je na konferenciji za novinstvo. Program će trajati do 21. prosinca.

U ovogodišnjem festivalu Umjetnička akademija uključila se u humanitarne projekte, rekao je voditelj Odsjeka za glazbenu umjetnost izv. prof. Berislav Jerković te naglasio da će vokalni solisti nastupiti u programu humanitarnog karaktera kojeg organizira Lions klub Mursa. Uz glazbeno - scensku izvedbu i promenadu opernih kostima priređen je koncert opernih arija i ansambala. Organizira se i radionica božićnog valcera, a u sklopu obilježavanja Dana zborskog pjevanja, 14. prosinca, Akademski zbor će predstaviti javnu probu koncerta na čijem se programu nalazi djelo Johna Ruttera: Magnificat.
Dekanica Umjetničke akademije dr. Helena Sablić - Tomić istaknula je kako se GLAZ-B-OS iz gopdine u godinu širi, a iz prostora Umjetničke akademije otvara se glazbena priča na različitim lokacijama u Osijeku i Slavoniji. Dodala je kako će na konferencijama do desetog GLAZ-B-OS-a izgovoriti jednu rečenicu a to je: treba nam dvorana, jer smo mi jedina Umjetnička akademija u Hrvatskoj koja nema dvoranu s adekvatnom pozornicom na kojoj možemo predstaviti svoje kazališne i glazbene projekte.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.