Hrvatski radio

Radio Osijek

Ponovno se otvara kino Urania

17.10.2013.

08:31

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekcijom filma Kauboji kino Urania nakon dvogodišnje stanke ponovno otvara vrata svim zaljubljenicima sedme umjetnosti i kulturnih sadržaja u središtu grada.

«Kino u centru, a ne u šoping centru» moto je novog i drugačijeg kina, u koji je zahvaljujući potpori Ministarstva kulture i Hrvatskog audiovizualnog centra instalirana nova, digitalna kinooprema.

Kino će za sve posjetitelje raditi srijedom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom, a novost je što će posjetitelji sami sudjelovati u kreiranju programa.

Ponedjeljak i utorak rezervirani su za filmske cikluse, dokumentarne filmove, nekomercijalne filmove i alternativne sadržaje koji su već postali zaštitnim znakom kina o čemu svjedoči odaziv publike na povremenim projekcijama i programima u proteklim razdobljima.

Za najmlađe gledatelje ovog se tjedna prikazuje nastavak animiranog hit filma koji ruši rekorde brojem otvaranja diljem svijeta- Oblačno s čuftama 2. Dječji filmovi moći će se pogledati i na tradicionalnim vikend matinejama.

Prije filma Kauboji prikazuje se na besplatnoj projekciji kratkometražna hrvatska komedija Teleport Zovko.

Prva projekcija filma Kauboji na programu je u četvrtak u 19.30h, a druga započinje u 21.30h.

Članovi Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" Osijek će, prigodno odjeveni, povodom ponovnog otvaranja kina Urania premijerno uživo izvesti a capella verziju pjesme "Nu Popo", za koju su snimili zborski dio za soundtrack filma "Kauboji" objavljen ovih dana. Autor pjesme je Damir Martinović Mrle, basist skupine Let 3, koji je zajedno s Ivankom Mazurkijevići solo vokal u instrumentalnoj verziji te pjesme. Aranžman za zbor potpisuje poznati varaždinski skladatelj Davor Bobić. 

Cijena ulaznica za redovite repertoarne filmove iznosit će 25 kn, dok će se uz predočenje studentske ili umirovljeničke iskaznice karte moći kupiti po cijeni od 20 kn. Ulaznica za grupe od 10 i više osoba iznosit će 18 kn po osobi. Za obiteljski dan srijedu i dječje vikend matineje ulaznice će iznositi 20 kn za sve gledatelje.

Na ulaznice nema nikakvih dodataka neovisno o trajanju filma, načinu kupnje ili rezervacije ulaznice i sl.

Projekcije nerepertoarnog filma, nezavisnih kino distribucija, filmskih ciklusa, DokuArt programa, In Memoriam, CoolTour i drugih autorskih projekata iznosit će 15 kn, a projekcije filmova iz međunarodnih suradnji biti će potpuno besplatne za građane.

 

 

 KINO URANIA 17.- 23.10.2013.

četvrtak do nedjelja 17.-20.10.2013.

17:15 Oblačno s čuftama 2- Cloudy with a Chance of Meatballs 2

19:00 Teleport Zovko- kratkometražni hrvatski film

19:30 Kauboji

21:30 Kauboji

subota 19.10. i nedjelja 20.10. u 11:00 dječja matineja:

Oblačno s čuftama 2- Cloudy with a Chance of Meatballs 2

ponedjeljak 21.10. i utorak 22.10. - nema projekcija

srijeda 23.10.2013.- obiteljski dan

17:15 Oblačno s čuftama 2- Cloudy with a Chance of Meatballs 2

19:15 Kauboji

21:15 Kauboji

 

Oblačno s čuftama 2- Cloudy with a Chances of Meatballs 2

REDATELJ: Cody Cameron i Kris Pearn ULOGE: Filip Juričić, Janko Rakoš, Mia Krajcar, Robert Ugrina, Bojan Navojec, Jasna Palić Picukarić ŽANR: animirani, sinkronizirani TRAJANJE FILMA: 95 minuta GODINA: 2013

Nakon katastrofalne oluje hranom u prvom filmu, Flint i njegovi prijatelji prisiljeni su napustiti svoj grad. Flint prihvaća poziv svoga idola Chestera V da se pridruži kompaniji „The Live Crop“ koja je dobila zadatak čišćenja otoka i u kojoj najbolji izumitelji na svijetu kreiraju tehnologiju za boljitak čovječanstva. Kada Flint otkrije da njegova mašina i dalje radi i sada kreira mutantske hrano-zvijeri poput živih kiselih krastavaca, gladnih tacodila, škampopanza i jabučastih pitona on i njegovi prijatelji moraju se vratiti kako bi spasili svijet.

Kauboji- Kauboji

REDATELJ: Tomislav Mršić ULOGE: Saša Anočić, Živko Anočić, Matija Antolić,Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Radovan Ruždjak,Ivana Rushaidat, Rakan Rushaidat ŽANR: komedija TRAJANJE FILMA: 109 minuta GODINA: 2013

Ekranizacija istoimene predstave Teatra EXIT koju je pogledalo više od 100 000 ljudi! Šest muškaraca, jedna žena (i njezin brat) okupljaju se s jednim ciljem – napraviti predstavu. Za dramaturški predložak odabiru vestern. Jašući na stereotipima žanra o borbi dobra i zla, o sukobu civilizacije i divljine, protagonisti razvijaju svoje životne priče neminovno utječući i mijenjajući jedni druge. No, kako vrijeme prolazi, predstava sve više izgleda kao nemoguća misija…

Teleport Zovko- besplatna projekcija

redatelj: Predrag Ličina kratki igrani, 17 min, 2013.

Uloge Gospođa Kraljević: Linda Begonja Otac Kraljević: Krešimir Mikić Ljubo Zovko, Milan Zovko: Bojan Navojec Ljubo Zovko ml.: Dado Ćosić Dubravka Zovko: Ana Stunić Nakon toliko vremena Nakon toliko čekanja Konačno i kod nas Konačno i u Hrvatskoj Teleport Zovko! Budite za četiri sekunde na bilo kojoj destinaciji Lijepe naše…

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.