Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen program Osječkog ljeta kulture

15.06.2016.

14:12

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 29. lipnja do 12. srpnja održavat će se 16. Osječko ljeto kulture. Na 13 lokacija u gradu bit će izvedeno 26 dramskih, glazbenih, likovnih, književnih, filmskih i drugih programa. Ulazak je slobodan.

Kao i svake godine OLJK će početi 29. lipnja, a ove godine otvara ga gostovanje Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija s komedijom Georgesa Feydeaua "Gospođice iz Maxima". Drugoga dana Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada izvest će trostanu dramu "Na Drini ćuprija" koja uključuje glumu, ples, glazbu i balet i daje produženu verziju Andrićeva romana koji se u predstavi nastavlja sve do devedesetih godina 20. stoljeća. Premijera OLJK-a bit će 1. srpnja kada Dječje kazalište Branka Mihaljevića izvodi predstavu "Ja magarac" Zvonimira Baloga u režiji Dražena Ferenčine.
Iz likovnog dijela programa organizatori ističu retrospektivnu izložbu Antuna Motike te izložbu skulptura i slika "Sokol" Zlatka Boureka. OLJK će završiti mjuziklom "Matilda" Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.
Uz već poznate prostore i kulturne ustanove u gradu - Dvorište Rektorata, HNK, Barutanu, GISKO, Galeriju Waldinger, Arheološki muzej i Muzej Slavonije te UAOS - programi ovogodišnjeg OLJK-a naći će svoje mjesto i u Sportskoj dvorani Gradski vrt te u Eurodomu. Riječ je uglavnom o otvorenim prostorima, a kako se mora računati i na kišu, zamjenski prostori bit će Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku i HNK.
Gradonačelnik Ivan Vrkić pozvao je Osječane i sve goste da poprate programe OLJK-a koji su za sve posjetitelje besplatni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.