Hrvatski radio

Radio Osijek

"Priča s morskog dna" u Dječjem kazalištu

07.02.2017.

13:17

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova je premijera Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku predstava „Priča s morskog dna“. Na rasporedu je u četvrtak, 9. veljače u 18 sati, a pretpremijera je u srijedu, 8. veljače u 10 sati .

Nova premijera Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku je predstava "Priča s morskog dna", nastala prema motivima zbirke "Dubokomorske priče" Monike Kompanikove. Zapravo je realizirana kao diplomski rad Miriam Hornakove, apsolventice lutkarske tehnologije i scenografije na bratislavskoj akademiji, a koja je putem ERASMUS programa studirala jedan semestar na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Predstava je, osim početne ideje na papiru, u potpunosti realizirana u Osijeku, od lutaka, scene, kostima, svjetla...


"Priče s morskog dna" je predstava u kojoj Riba Biba i Zmijo Mijo odlaze u svijet u potrazi za novim, boljim domom, a tijekom koje prolaze kroz brojne pustolovine koje se mogu dogoditi na morskome dnu. Na kraju pronalaze idealan dom, ali ih čeka veliko iznenađenje. "To je priča o prijateljstvu u dobru i u zlu, ali i tome da je ono najvrjednije gotovo uvijek ispred nosa, a da to ne vidimo", kratko prepričala sadržaj redateljica Maja Lučić Vuković.

Predstava je namijenjena najmlađoj publici, djeci već od 3 godine. Glazbu u predstavi potpisuje Miroslav Vuković, Edi Ćelić je Mijo Zmijo, Kristina Fančović Riba Biba, a rakove će u predstavi "Priča s morskog dna" oživjeti Srđan Kovačević. Premijera u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku je u četvrtak u 18 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.