Hrvatski radio

Radio Osijek

18:44 / 29.04.2017.

Autor: Radio Osije/HINA

Prva probna utrka Sinjske alke u Vukovaru

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Usprkos kiši koja je padala u Vukovaru, na trkalištu izgrađenom u dijelu Županijske ulice u Vukovaru, održana je prva probna utrka svečane Sinjske alke koja će se u tome gradu trčati u subotu, 6. svibnja u počast poginulim vukovarskim branitelja.

Prvi u sridu pred stotinjak okupljenih Vukovaraca pogodio je alkar Jure Domazet Lošo. "Trening je u redu. Jedino nam sve malo kvari kiša, ali izdržat ćemo. Zahvalni smo Vukovarcima koji su nas ugostili i iskazali veliko gostoprimstvo", izjavio je novinarima Jure Domazet Lošo.
Pred dolazak na trkalište, alkare i njihove konje blagoslovio je vukovarski župnik i gvardijan fra Ivica Jagodić. Tijekom popodneva alkari su ispod spomen-obilježja generalu Blagi Zadri na Trpinjskoj cesti, poginulom u obrani Vukovara 1991. godine, upalili svijeće, a počast poginulima u agresiji i obrani Vukovara u Domovinskom ratu su polaganjem upaljenih svijeća odali i kod nekadašnje ratne bolnice u podrumu bivšeg Borovo Comerca. Prijepodne položili su vijenac i upalili svijeće i kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.
Predviđeno je da do utorka, alkari svaki dan na trkalištu u Županijskoj ulici u Vukovaru, trče po tri probne utrke koje su otvorene za građanstvo.