Hrvatski radio

Radio Osijek

Šest premijera u novoj sezoni

07.09.2021.

12:37

Autor: Radio Osijek / IF

Šest  premijera u novoj sezoni

Šest premijera u novoj sezoni

Foto: - / -

Dječje kazalište Branka Mihaljevića predstavilo je repertoar u novoj kazališnoj sezoni. Tradicionalno počinju manifestacijom „Djeco, kazalište vas zove“ na kojoj će od 8. do 12. rujna biti izvedeno pet uspješnica iz prijašnjih sezona.

Ravnatelj Ivica Lučić najavio je šest premijernih naslova. U rujnu će biti izvedena predstava „Kako je Temnava dobila dan“ u režiji Jasmina Novljakovića čiju smo praizvedbu gledali na Osječkom ljetu kulture. Premijeru u kazalištu imat će i „BonTon iza duge“, predstava koju su na OLJK-u izveli polaznici Dramskog studija za srednjoškolce, a nastala je prema istoimenoj strip slikovnici Dražena Alerića u režiji i prilagodbi Arete Ćurković.
U listopadu će premijeru imati dječji klasik, bajka Ivane Brlić-Mažuranić „Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica“ u režiji Dubravka Torjanca. Svake godine kazalište ima i posebnu blagdansku predstavu koja je na repertoaru cijeli prosinac, a ovoga je puta to „Posljednja ovčica“ u režiji Damira Mađarića.
Redateljica Tamara Kučinović odabrala je roman Božidara Prosenjaka „Divlji konj“ koji je i dramatizirala i čiju ćemo premijeru gledati u ožujku. Posljednja ovosezonska premijera inspirirana je stripom Štefa Bartolića „Gluhe laste“, dramatizaciju potpisuje Milan Fošner, režiju Mario Kovač, a predstava nosi naziv „Rock 'n' roll bajka“.
Uobičajene su i obnove predstava, a ove će godine to biti „Vrijeme za bajku“. Na repertoaru Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića naći će se i četrnaest repriznih naslova.
Nove premijerne naslove i nove aktivnosti Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića najavio je ravnatelj Ivica Lučić, a uspjeh u radu i puno gledalište Kazalištu su poželjeli zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Dražen Alerić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.