Hrvatski radio

Radio Osijek

Srce Slavonije najboljima na Đakovačkim rezovima

01.07.2020.

12:14

Autor: Radio Osijek/TM

Srce Slavonije najboljima na Đakovačkim rezovima

Srce Slavonije najboljima na Đakovačkim rezovima

Foto: - / -

Dodjelom nagrada za najbolja etnografska ostvarenja završeni su 11. Đakovački rezovi koji su, zbog novonastale situacije s porastom broja osoba u Đakovu zaraženih koronavirusom te preporuka s ciljem sprječavanja širenja zaraze, održani online.

Brončano srce Slavonije dodijeljeno je belgijskom filmu SOY NOVILLERA del otro lado (I AM A FEMALE BULLFIGHTER from Latin America) Luca Gobyna o mladoj meksičkoj borkinji s bikovima i njezinom dugom i teškom putu u “muškom” svijetu.
Srebrno srce Slavonije osvojio je francuski film El tren de los pies ligeros (The Light Footed Train) Miguela Coelhoa o vlaku koji putuje sjeverozapadom Meksika s mora u pustinju i ostaje jedini prolaz prema izoliranom svijetu.
Zlatno srce Slavonije dobio je meksički film ¿Por qué los matas? (Why Kill Them?) Ludovica Bonleuxa o bivšem vojniku koji se nakon 50 godina vraća u Tlatelolco gdje je sudjelovao u pokolju desetaka učenika.
Nagrade najboljim filmovima festival dodijelio je tročlani žiri pod predsjedanjem filmskog redatelja Ivana Ramljaka. 
Publika je imala priliku vidjeti 13 filmova koji bili u konkurenciji za Zlatno srce Slavonije, a stigli su doslovno iz cijeloga svijeta - iz Francuske, Austrije, Indije, Španjolske, Meksika, Nikaragve, Argentine, Italije, Belgije, Švicarske i, dakako, Hrvatske.
Organizatori manifestaciju su udruga Đakovački rezovi, Zajednica tehničke kulture grada Đakova te Foto-kino klub Đakovo. 
"Hvala što ste bili s nama dio ovog 11. izdanja u online obliku. Nadamo se da će ono 12. opet biti mjesto susreta filmaša iz različitih dijelova svijeta u srcu Slavonije, u Đakovu," poručili su organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.