Hrvatski radio

Radio Osijek

Tamburaški orkestar na božićnim misama

28.12.2015.

10:47

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Slavonsko tamburaško društvo Paje Kolarića nastupilo je na dvjema božićnim misama, a misu iz Bilja 10. siječnja sljedeće godine izravno će prenositi Hrvatska radiotelevizija. . .

Slavonsko tamburaško društvo Paje Kolarića održalo je prva dva od pet najavljenih koncerata u osječkim crkvama, a posljednji u nizu, onaj u Bilju, prenosit će izravno Hrvatska televizija. Članovi društva glazbom su uljepšali božićne mise u župi Svetog Josipa Radnika u Osijeku i župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Višnjevcu. Orkestrom je u Višnjevcu ravnao Mihael Raff, a uz tamburaški orkestar i orgulje nastupali su i solisti- Ljiljana Šutalo, Tamara Čer i Željko Ergotić.

Seniorski orkestar STD Paje Kolarića za božićni je program pripremao dirigent Dragutin Stivaničević, a riječ je zapravo o izvedbi tradicionalnih božićnih pjesama koje se u Hrvatskoj pjevaju tijekom liturgijskog slavlja. Izabrane su tradicionalne pjesme koje su se pjevale u osječkoj crkvi Svetih Petra i Pavla na početku 20. stoljeća, kada je sagrađena i posvećena današnja osječka konkatedrala. Uz seniorski tamburaški orkestar nastupa i mješoviti pjevački zbor STD Paje Kolarića. 

Raspored božićnih misa:
 
26.12. Župa Svetog Josipa Radnika, Osijek i
27.12. Župa Rođenja Blažene Djevice Marije, Višnjevac 
3.1. Župa Svete obitelji, Osijek u 11 sati
6.1. Župa Svetog Leopolda Mandića, Osijek u 10 sati
10.1. Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Bilje u 10 sati (prijenos HRT)

I juniorski orkestar STD Paje Kolarića vrlo je aktivan jer traju posljednje pripreme za godišnji božićno-novogodišnji koncert koji će biti održan u utorak, 29. prosinca 2015. godine u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Djecu za nastup priprema dirigentica Tihana Huber i uz tradicionalne i suvremene božićne pjesme i skladbe prikazat će i dio repertoara kojem su posvetili posebnu pozornost tijekom 2015. godine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.