Hrvatski radio

Radio Osijek

Teatar.hr - Unterstadt predstava godine!

23.11.2012.

09:39

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zagrebačkoj Tvornici sinoć su po prvi put dodijeljene Nagrade publike portala Teatar.hr za postignuća u izvedbenim umjetnostima o kojima je odlučivala isključivo publika.


Nagrada za predstavu godine dodijeljena je predstavi Unterstadt redatelja Zlatka Svibena, a u kategorijama izvođača i izvođačice godine osvojili su je Nina Violić i Frano Mašković.

Nagrada publike u kategoriji redatelja/koreografa godine dodijeljena je Matiji Ferlinu, a tekst Ivora Martinića Moj sin samo malo sporije hoda proglašen je najboljim novim dramskim tekstom.

Triko Cirkus Teatar osvojio je Nagradu publike za neovisno kazalište godine.
Festivalom godine proglašen je Festival neovisnih kazališta (FEN), a osoba godine prema glasovima publike je Vitomira Lončar.

Nagradu publike za najprecjenjeniju produkciju godine osvojila je predstava Rat i mir Tomaža Pandura, nestanak 11 milijuna kuna za nezavisnu scenu u Zagrebu proglašen je skandalom godine.

U glazbenom dijelu svečanosti dodjele nastupali su Rundek Cargo Trio, East Rodeo, Žuta crta band (sastavljen od glumaca koji su prošle sezone u kazalištu svirali i pjevali), Luni Megumi, Jelena Radan & Pedro Abreu, Dino Šaran (Letu štuke) i drugi.

Nagrada publike dodjeljivala se za za postignuća u izvedbenim umjetnostima u razdoblju od 1. rujna do 31. kolovoza, a nakon što su u prednominacijskom ciklusu od gotovo mjesec dana birali svoje favorite, gledatelji posjetitelji kazališnih predstava elektronskim su glasanjem odabrali i dobitnike nagrada.
Sav prihod od dodjele namijenjen je financiranju portala Teatar.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.