Hrvatski radio

Radio Osijek

Trio Solenza zatvorio izložbu "Priče Židova"

19.10.2020.

22:07

Autor: Davor Lončarić

Trio Solenza zatvorio izložbu "Priče Židova"

Trio Solenza zatvorio izložbu "Priče Židova"

Foto: - / -

Izložba "Priče Židova" u Kulturnom centru Osijek bila je otvorena još samo večeras u foyeru centra. Zatvorena je koncertom Tria Solenza u kojem su poznati glazbenici Ivan Batoš - klavir, Bruno Philpp - klarinet i Arijana Gigliani Philipp - sopran.

Kako je izjavio ravnatelj Kulturnog centra u Osijeku Ivan Kristijan Majić, izložba Priče Židova bila je iznimno posjećena u predvorju centra i izazvala je veliko zanimanje građana Osijeka te je zaslužila posebno zatvaranje koncertom kakav se ne održava često u gradu. Publika se pridržavala epidemioloških mjera, organizirano je mjerenje temperature i sastavljen popis posjetitelja, bile su obvezne maske i razmak od najmanje dva metra. Mjere nisu uspjele umanjiti doživljaj nesvakidašnjeg trija i muziciranja koje se rijetko može čuti. Koncert je bio podijeljen na tri dijela, a na popisu skladatelja bili su Carl Maria von Weber, Witold Lutoslavski, Leonard Bernstein, Reynaldo Hahn, David Zehavi, Béla Kovács i Adolf Schreiner.

Poslušajte što su izjavili klarinetist Bruno Philipp i ravnatelj KC Osijek Ivan Kristijan Majić. 

Bruno Philipp i Ivan Kristijan Majić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.