Hrvatski radio

Radio Osijek

U Dječjem kazalištu najavili bajkovitu sezonu

02.09.2013.

12:20

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Djeco, kazalište vas zove!" manifestacija je koja otvara novu sezonu u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u kojoj očekujte četiri premijere i jednu obnovu predstave.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku danas je ponovno otvorilo svoja vrata na početku nove kazališne sezona koja tradicionalno počinje manifestacijom "Djeco, kazalište vas zove". Svakoga dana do nedjelje možete pogledati popularne predstave iz prijašnjih sezona, a za ovu ravnateljica Jasminka Mesarić najavljuje 4 premijere i jednu obnovu predstave uz probrane naslove iz prijašnjih sezona.

U rujnu nas očekuju premijere predstava čije smo ambijentalne praizvedbe već gledali ljetos. Na OLJK-u su bile „Jamesove mačke“ koje je prema slikovnicama Jamesa Joycea režirao Nikola Zavišić, a u suradnji s Brezom nastala je predstava „Ovdje u gradu“ čiji su autori Jelena Radan i Ivan Kristijan Majić. Božić ćemo dočekati uz prigodni naslov „Anđelčići“, predstavu koju režiraju Lidija Helajz i Snježana Ivković. Za veljaču 2014. najavljena je premijera „Devete ovčice“ Silvije Šesto u režiji Ludmile Fedorove. Obnovit će uspješnu predstavu „Pepeljuga“ u režiji Ivana Lea Leme. Možete pogledati i 17 već znanih predstava s repertoara Dječjeg kazališta.

S radom nastavljaju baletni i dramski studio te onaj za srednjoškolce, najmlađima je namijenjena plesna igraonica Početnica, a u planu su i programi za baš najnajmlađe.

Program možete pratiti i uz obiteljsku pretplatu. Za 150 kuna nude 4 premijerna naslova, jednu obnovu i još 5 predstava iz repriznog repertoara po vlastitom izboru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.