Hrvatski radio

Radio Osijek

12:54 / 17.07.2019.

Autor: Monika Kralj

U ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture uživalo 10 tisuća posjetitelja

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Nakon 17 dana, u nedjelju je završilo Osječko ljeto kulture s održanih 56 programa te uskoro počinju pripreme za 20. OLJK 2020. godine. Na konferenciji za novinare, predsjednica Organizacijskog odbora i dogradonačelnica Žana Gamoš zahvalila je svima koji su doprinijeli uspješnosti manifestacije.

Među 56 visokokvalitetnih programa (kazališnih, glazbenih, likovnih, filmskih, novomedijskih), bile su i dvije premijere: "Doljnjodravska 11" autora Drage Hedla u izvedbi osječkog HNK te "Trojica u Trnju" Pavla Pavličića u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića. Treća najavljivana premijera "Buđenje" Brada Bircha bit će izvedena u rujnu u suradnji s Gradskim galerijama Osijek.

Sudjelovalo je oko 600 umjetnika a, uz osječke, gostovali su i iz Rijeke, Zagreba, Varaždina, Virovitice, Koprivnice, Šibenika, iz BiH, Slovenije, Makedonije, Srbije a izvedbu programa omogućilo je 360 ljudi u tehničkoj podršci. Programi Osječkog ljeta kuture odvijali su se na 22 lokacije a posjetilo ih je oko 10 tisuća posjetitelja. Dogradonačelnica Gamoš zahvalila je i svim ustanovama koje su sudjelovale te sponzorima i medijima, a grad Osijek OLJK je financirao s milijun i 530 tisuća kuna planiranih proračunom za 2019. 

oljk1.jpg

oljk1.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.