Hrvatski radio

Radio Osijek

U petak premijera Viteza bez konja

29.11.2017.

13:22

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića za petak najavljuje novu premijeru- "Viteza bez konja" prema tekstu poljske autorice Marte Gušniowske. Redatelj je Jasmin Novljaković, scenograf Davor Molnar, kostimografkinja Jasminka Petek Krapljan, autor glazbe Ivica Murat a plakata Rafael Navaro.

Topla je to i duhovita priča o vitezu i konju koji se uzajamno traže jer su jedan bez drugoga nepotpuni i nesretni.  na svom putu sreću zločeste Razbojnike, Zmajeve, Čarobnjake ali ih sve to sprječava da budu ustrajni u svojoj želji da pronađu istinskog prijatelja. Kada se konačno pronađu, mogu osloboditi i Kraljevnu koja je zarobljena u kuli a na kraju puta sreću i najtraženiju osobu u prosincu koju dovode djeci zajedno s mnogim iznenađenjima... Priča je to koju, kroz 10-tak likova, utjelovljuje troje glumaca: Kristina Fančović, Đorđe Dukić i Srđan Kovačević. 

Autorica Marta Gušniowska posljednjih je desetak godina najizvođenija i najnagrađivanija autorica drama za djecu u Poljskoj i ovo je prvo uprizoranje njene drame u Hrvatskoj. 

Premijera je u petak u 18 sati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.