Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovačke jeseni: "To smo što jesmo"

29.08.2013.

14:30

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prigodi nadolazećih 48. Vinkovačkih jeseni predstavljen je program Šokačkih divana, Sajma rukotvorina, te Revije zaprega. Kao i do sada, Divani će biti održani pod šatorom na Trgu vinkovačkih jeseni, 15. rujna nakon svečanosti otvorenja.

Povodom nadolazećih 48. Vinkovačkih jeseni predstavljen je program Šokačkih divana, Sajma rukotvorina, te revije zaprega. Kao i do sada, Divani će biti održani pod šatorom na Trgu vinkovačkih jeseni 15. rujna nakon svečanosti otvorenja. „Šator će biti nešto drugačijih dimenzija nego prijašnjih godina i to je u biti najveća novost. Glazbeni program predvodit će Dike, Bosutski bećari, Prijatelji i vokalni solisti. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, ponovit ćemo pokaznu slavonsku svinjokolju uz degustaciju, te i na taj način pokazati „To smo što jesmo“. Što se tiče zabavnog dijela, taj dio pripao je kazalištu Mika Živković iz Retkovaca.
Sajam obrta i rukotvorina ostaje na Trgu bana Josipa Šokčevića, a 90 prijavljenih izlagača svoje rukotvorine izlagat će od 6. do 15. rujna. „ Vlada veliki interes izglagača kojih je ove godine rekordan broj. Zadovoljni smo što su čuvatelji tradicije prepoznali ovu manifestaciju kao mogućnost svog prezentiranja. U prvom planu imat ćemo izlagače tikvica, ukrasnih boca, fraklića, šlingeraja, suvenira od drveta i ostalih materijala pogodnih za tradicijske suvenire“ potvrdila je Nevenka Ferinac koja slavi 40. obljetnicu uspješnog djelovanja u okviru organizacije Vinkovačkih jeseni. Sajam rukotvorina prerasta brojem izlagača postojeću lokaciju održavanja te je već ove godine promišljano o promjeni lokacije radi što bolje organizacije, no ipak je još ovu godinu zadržana lokacija gradskog parka uz najave kako se planira ozbiljna reorganizacija sajma koji svake godine bilježi sve veći interes i sve veći broj izlagača.
Što se tiče Revije konjskih zaprega i konjanika tijekom svečanog mimohoda moći će se vidjeti 30 zaprega i 60 jahača. „ Iako smo se bojali sa zapregama proći po Pješačkoj zoni, dobili smo potvrde kako je nemoguće da dođe do oštećenja, stoga će ove godine gledatelji i u ovom dijelu grada moći vidjeti raskoš zaprega i konjanika. Ponosni smo na sve veći broj prijavljenih mladića, ali i djevojaka koji na ovaj način žele reći „To smo što jesmo“ zaključio je ispred organizacijskog tima Zdravko Bartulović koji je najavio kako ove godine Revija ima i domaćina zaprega kao novu zanimljivost ovog dijela svečanog mimohoda koji plijeni pozornost posjetitelja.

/ iz priopćenja organizacijskog odbora/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.