Hrvatski radio

Radio Osijek

Višnjiku šest nominacija Nagrade hrvatskog glumišta

12.11.2020.

14:56

Autor: Monika Kralj

foto OLJK 2020.

foto OLJK 2020.

Foto: - / -

Predstava Čehovljeve drame "Višnjik" , u koprodukciji HNK Osijek i zagrebačke "Gavelle", ima 6 nominacija za Nagrade hrvatskog glumišta, potvrdila je dobru vijest ravnateljica Drame osječkog kazališta Petra Blašković.

Premijernu izvedbu Osječani su vidjeli na Osječkom ljetu kulture u režiji Dražena Ferenčine.  “Radi se o komadu koji je izrazito aktualan, zanimljiv pisac koji se uvijek javlja u nekim prijelomnim vremenima. Tko nešto malo zna o Višnjiku zna da govori o nekom prošlom vremenu, a novo se još uvijek nije dogodilo. Svi čekamo to neko novo normalno, a Čehov upravo govori o tim stvarima i zato je iznimno aktualan.” rekao je tada redatelj Ferenčina koji je i nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta. 

“Meni je intimno Čehov najdraži pisac i bila sam iznimno sretna kada sam radila na ovoj predstavi. Imali smo nekoliko generalnih proba i nadamo se da će i premijera super proći. Jedva čekamo svima pokazati što smo za vas pripremili.” – istaknula je tada prije premijere osječka glumica Sandra Lončarić sada nominirana za nagradu za glavnu žensku ulogu.

Nominirani su i Miroslav Čabraja za sporednu mušku, Anja Đurinović Rakočević za sporednu žensku ulogu, Antonia Mrkonjić za glumačko ostvarenje do 28 godina te je nominirana predstava "Višnjik" u cjelini. 

Nagrada hrvatskog glumišta trebala bi se održati 24. studenog do  kada ćemo, s obzirom na epidemiološku situaciju, doznati i na koji način. 

ravnateljica Drame osječkog HNK Petra Blašković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.