Hrvatski radio

Radio Osijek

Završava 13. kolonija mladih u Ernestinovu

23.03.2016.

09:40

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Ernestinovu danas završava 13. kolonija mladih koja je okupila 170 mladih iz 6 država. Tri su dana stvarali nove skulpture u drvetu, slikali, plesali, glumili, izrađivali skulpture od slame .... u čak devet različitih radionica.

Trinaesto izdanje kolonije mladih trajalo je četiri dana, a za ravan danas izložbom nastalih radova u osnovnoj školi u Ernestinovu te predstavom polaznika glumačke radionice. Jedna od zanimljivijih radionica bila je kiparska, što je i logično s obzirom na činjenicu da se kolonija održava u kolijevci naivnoga kiparstva u Slavoniji. S mladima su radili naši poznati umjetnici. Voditelj kolonije, Damir Škrlec izjavio je kako su među glavnim ciljevima unapređivanje kulturnog stvaralaštva mladih, druženje djece iz različitih zemalja i kvalitetno organiziranje proljetnih praznika. Tema ovogodišnje kolonije bio je Peti element. Među brojnom djecom bila je i Ella Švaljek koja već nekoliko godina pohađa školu kiparstva u Viškovu kod Rijeke, a za ovu je koloniju izradila dvije drvene skulpture- cvijet i jedrenjak na moru. 

U nastavku poslušajte današnje izravno javljanje u televizijsku emisiju "Dobro jutro, Hrvatska".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.