Hrvatski radio

Radio Osijek

Završen 11. Bonofest u Vukovaru

08.05.2016.

21:21

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Milosrđe tvoje pjevam" bilo je geslo 11. Bonofesta u Vukovaru, festivala duhovne glazbe koji je održan proteklog vikenda. Predstavljene su nove duhovne pjesme i nastavljena je lijepa tradicija vukovarskog festivala.


U petak, 6. svibnja 2016. godine s festivalskom večeri u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru počeo je jedanaesti festival duhovne glazbe Bonofest. U skladu s godinom milosrđa u kojoj se nalazimo festival je nosio geslo „Milosrđe tvoje pjevam“. U prepunoj vukovarskoj crkvi na festivalskoj večeri predstavljeno je novih 17 duhovnih skladbi. Večer je započela himnom Bonofesta „Ovdje se pjeva Bogu na slavu“ koju su izvele sestre Husar i Alan Hržica.

Pjesme i izvođači skladbi, predstavljenih na Bonofestu su fra Marin Karačić "Neću odustati", Adrijana Baković i sestre Husar "Sve je trebalo", Sementa Rajhard "Samo ti", Antonio Tkalec "Oče moj", Sliryc 33 "To smo mi", Sv. Rok "Pjevam hvalu", DominikS "Valovi života", Lucija Jakelić i Stjepan Lach "Više nego ikada", Željka Marinović "Tebi su moje misli", Emanuel "Svake slave dostojan", Goran Bošković i zbor PIM "Čudesno", Darija Ramljak "Obećanje" , Alan Hržica " Nova stvorenja", Sestre Palić ( Djordjija, Elizabeta, Kornelija, Mihaela) "Sad blagoslivljaj", Zbor MIhovil " Svjetlost svijeta", Nina Badrić "Samo sam čovjek" i Zbor Izvor "Vatra". I ove godine festivalsku večer je snimala Hrvatska radio televizija, a snimku je emitirao Radio Osijek u terminu vjerske emisije u nedjelju, 8. svibnja. 

Festival se nastavio u subotu, 7. svibnja 2016. koncertom duhovne glazbe na glavnom vukovarskom trgu. Na koncertu je bio veliki broj posjetitelja, a među njima i posebni gosti ovogodišnjeg festivala - mladi iz Molitvene zajednice "Srce Isusovo", koja okuplja brojne mlade svakog utorka na Kamenitim vratima u Zagrebu. Na koncertu su uz skladbe s Bonofesta izvedene i neke od najpopularniji duhovnih skladbi koje su zajedno s izvođačima pjevali i svi okupljeni.

Bonofest je završio euharistijskim slavljem koje je predvodio pater Ike Mandurić duhovnik SKAC-a i molitvene zajednice „Srce Isusovo“.

Istaknimo još da ovaj festival okuplja kako veliki broj Vukovaraca tako i veliki broj drugih posjetitelja koji su prepoznali vrijednost ovakvog događaja i koji se rado vraćaju ovom gradu svake godine.

Napomenimo još da je jedanaesti festival duhovne glazbe Bonofest 2016. održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstvom gradova Zagreba i Vukovara, Vukovarsko-srijemska županija te Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.