Hrvatski radio

Radio Osijek

Završilo 20. Osječko ljeto kulture

09.07.2020.

11:33

Autor: Radio Osijek / IF

foto: OLJK / Marin Franov

foto: OLJK / Marin Franov

Foto: - / -

Dodjelom priznanja za dugogodišnji doprinos Osječkom ljetu kulture i koncertom ansambla Lado zatvoren je sinoć 20. OLJK. Među 20 nagrađenih ustanova i pojedinaca je i HRT Radio Osijek, a podsjećamo vas i na emisiju Radio na OLJK-u.

Svečano zatvaranje 20. Osječkog ljeta kulture počelo je dodjelom priznanja ustanovama u kulturi i pojedincima koji su stvarali i obilježili godine OLJK-a jer uvijek se isticala važnost domaće produkcije u kreiranju programa. Tako su već godinama neizostavne premijere HNK Osijek i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, Festival slikovnice i druženje s knjigom organizira Gradska i sveučilišna knjižnica, Muzej likovnih umjetnosti, Muzej Slavonije, Gradske galerije i HDLU redovito ponude brojne izložbe, a tu je i doprinos osječkog ogranka Matice hrvatske. Mlade snage koje dolaze s Akademije za umjetnost i kulturu pokazuju da je i budućnost osigurana, uz nadamo se što izdašnija sredstva Ministarstva kulture i suradnju s Osječko-baranjskom županijom. Za organizaciju ovogodišnjeg OLJK-a Grad Osijek, Ministarstvo kulture i sponzori izdvojili su 1,26 milijuna kuna.
Osječko ljeto kulture priznanje je odalo i pojedincima koji su dugogodišnjim radom utkali i sebe u OLJK. To su Ljerka Hedl, Jasminka Mesarić i Božidar Šnajder, a ova najveća kulturna manifestacija u našem gradu počast je posthumno odala prvaku osječkog HNK Aleksandru Bogdanoviću.
U posredstvu između OLJK-a i publike, koje je ove godine zbog epidemioloških mjera bilo oko 4.000, neizostavni su i mediji pa su priznanja dobili i Glas Slavonije, Televizija Slavonije i Baranje, Osječka televizija i mi, HRT Radio Osijek.
Podsjećamo vas da poslušate i posljednju emisiju Radija na OLJK-u.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.