Hrvatski radio

Radio Osijek

Završnica proslave 10. obljetnice UAOS

10.06.2015.

14:31

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studenti Umjetničke akademije u Osijeku predstavit će se završnom izložbom radova u četvrtak te praizvedbom predstave "Princ Eugen" u petak.

U ovoj akademskoj godini Umjetnička akademija u Osijeku proslavlja 10. obljetnicu osnutka. Završnica programa je sutrašnje otvorenje izložbe radova studenata Odsjeka za likovnu umjetnost te praizvedba predstave "Princ Eugen" u petak u 21 sat u Manježu.

Dekanica Helena Sablić Tomić na današnjoj je konferenciji za novinare najavila tri završna projekta. Prvi je projekt usustavljivanje sitotiskarske radionice pod vodstvom Stanislava Marijanovića, voditelja Odsjeka za likovnu umjetnost. Studenti će tako upoznati cijeli proces tiskanja iako je sitotisak u izumiranju, potisnut suvremenim tehnologijama. U ručnoj proizvodnji plakata prvi će biti upravo plakat za predstavu "Princ Eugen".

Koordinator i redatelj predstave "Princ Eugen" Jasmin Novljaković predstavio je projekt u kojem sudjeluje sedamdesetak studenata 1. godine Akademije, odnosno glume i lutkarstva te glazbe.

Na Odsjeku za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku u četvrtak u 19 sati otvara se završna izložba studenata preddiplomskog i diplomskog studija. Na izložbi će se moći vidjeti radovi u svim medijima (crtež, slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija i multimedija). U 21 sat počinje glazbeni dio programa u kojem nastupaju InFormation, Kandžija i Gole žene te DAK/Studio Pavijani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.