Hrvatski radio

Radio Osijek

10 koraka do male fotonaponske elektrane

08.05.2022.

13:28

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat

Plakat

Foto: Iz poziva organizatora / -

Zaklada Friedrich Ebert iz Zagreba i DKolektiv - organizacija za društveni razvoj organiziraju u utorak, 10. svibnja u 18 sati predstavljanje publikacije i diskusiju "10 koraka do male fotonaponske elektrane". Predavanje će se održati u Staroj pekari, Trg Vatroslava Lisinskog bb.

„S predsjednikom udruge EKO-Kvarner Vjeranom Piršićem razgovarat ćemo o procesu postavljanja male fotonaponske elektrane, kao i o važnosti izgradnje mreže energetskih zajednica te ulozi energetskih zadruga”, najavljuju organizatori.


Njemačka Zaklada Friedrich Ebert i udruga Eko-Kvarner izdali su publikaciju pod nazivom "Moja energija, moja sloboda" u kojoj je u deset koraka opisan proces postavljanja male fotonaponske elektrane. „U okviru prezentacije publikacije želimo dati odgovore na najčešća pitanja građanki i  građana koji razmišljaju o svojoj energetskoj neovisnosti. Nadalje, želimo razgovarati i o energetskim zadrugama i zajednicama te njihovoj ulozi u društvu”, ističe se u pozivu i dodaje kako će autor publikacije, Vjeran Piršić iz udruge Eko-Kvarner iznijeti svoja iskustva kao građanin te kao pokretač energetske zadruge Krk.


Građani svoje sudjelovanje mogu potvrditi do 9. svibnja na mail: blanka.smoljan@fes.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.