Hrvatski radio

Radio Osijek

10. Landranje po Baranji

18.05.2022.

19:57

Autor: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Baranja

Baranja

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Jubilarnom 10. rekreativno-edukacijskom šetnjom prirodnom i kulturnom baštinom ljubitelji šetnje proći će dva najviša vrha Planine, ali i dva najatraktivnija surduka. Nikad duže landranje spojit će Branjinu i Draž, a ljubitelji prirode uživat će u najljepšoj scenografiji baranjske Planine. 

Početak landranja prvi put nije u Dražu već u Branjini kod Studenca od 10 sati, duljina rute je rekordnih 15-20 kilometara, a cijena izleta je 120 kuna koja uključuje ručak. Bit će to najsvečanije jelo naših predaka, specijalitet koji se nažalost ne može pronaći u baranjskim restoranima – ovčji paprikaš!

Više o Landranju Baranjom: https://web.facebook.com/LandranjeBaranjom

Organizatori vas pozivaju da pješice otkrijte jedan od najplodnijih dijelova Hrvatske, doživite Planinu sa samo 200 metara, prošećite beskrajnim poljima i zelenim vinogradima, stopite se s baranjskim šarenilom, i to u mjesecu kada je Baranja najljepša! I ovo landranje posvećeno je uživanju u praporu i održava se u čast dvaju velikih zaljubljenika u Baranju – Andrije Bognara Bandija, geomorfologa koji je pola svoga života posvetio baranjskim lesnim zaravnima i Mirka Hunjadija, autora najljepšeg baranjskog putopisa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.