Hrvatski radio

Radio Osijek

29. SLUK – Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske

30.05.2023.

20:55

Autor: Radio Osijek/TM

29. SLUK – Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske

29. SLUK – Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske

Foto: Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek / -

U srijedu, 31. svibnja u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku u 19,30 svečano će biti otvoren 29. SLUK – Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske. Prve predstave popratnog programa počinju već u 11 sati, a prva predstava koja se natječe za ovogodišnju nagradu "Velika tvornica riječi – Fileasova priča" zagrebačke Male scene bit će izvedena u 16 sati.

Susret će okupiti 300-tinjak sudionika, ponajboljih hrvatskih lutkara koji će do 4. lipnja na pet lokacija izvesti 10 predstava u natjecateljskoj konkurenciji i sedam predstava u popratnom programu.

Uz predstave organizirane su i dvije radionice za studente Akademije za umjetnost i kulturu te dvije izložbe. Prva će izložba studenata Odsjeka za kreativne tehnologije biti otvorena uoči svečanog otvaranja festivala u srijedu, 31. svibnja u 19 sati u predvorju Dječjeg kazališta, dok će velika izložba „Osječki SLUK-ovi“ biti otvorena u četvrtak, 1. lipnja u 20 sati u Državnom arhivu u Osijeku.

Program ovogodišnjeg SLUK-a možete pogledati klikom na poveznicu. https://sluk.hr/program/

Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske – 29. SLUK organiziraju Hrvatski centar UNIMA i Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku uz partnere Akademiju za Umjetnost i kulturu, Državni arhiv u Osijeku, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Kulturni centar Osijek.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.