Hrvatski radio

Radio Osijek

4. Gumiranje na Dravi

04.08.2022.

21:53

Autor: Radio Osijek/TM

Gumiranje

Gumiranje

Foto: Osječka tvornica ideja / -

Osječka tvornica ideja prikuplja prijave za 4. Gumiranje, zabavno-rekreativnu manifestaciju na rijeci Dravi. Kako to polako postaje tradicija, krajem kolovoza okupljaju se avanturisti kako bi prvo biciklirali od kompe do Udičarskog doma u vikend naselju Karašica, a onda se prebacili u gume i napuhance i prepustili dravskoj struji da ih „dobaci” do Kopike.

„Vodostaj Drave blizu je povijesno niskim razinama, znate li što to znači? Pijesaaak! Velike su šanse da ćete ove godine doživjeti što i ekipa s 1. Gumiranja - iskrcavanje na dravske pješčane sprudove!

Pozivamo vas na 4. Gumiranje, zabavno -rekreativnu manifestaciju na rijeci Dravi.

Za one koji još ne znaju zašto Gumiranje? Zato što će nam dvije gume na biciklu i jedna na vodi pomoći da sjedinimo šumu, rijeku, pješčane plaže i glazbu u jedno. Što možete očekivati: Sat vremena (7km) laganog bicikliranja/3 sata plutanja niz rijeku Dravu”, poručuju organizatori.

Bicikliranje dravskim šumama kreće u 14 sati (okupljanje od 13:30) kod Kompe. Za one koji preskaču biciklistički dio, okupljanje u 14:30 sati kod Udičarskog doma u vikend naselju Karašica - Josipovac.

Broj sudionika ograničen je na 100.

Naknada za sudjelovanje iznosi 150 kuna te uključuje:

- Usluge organizacije i vodiča

- Korištenje udobne gume za plutanje dimenzija 122 cm

+ Sigurnosni prsluci (radi vaše sigurnosti i prema zahtjevima Kapetanije - obavezna oprema)

- Osiguravajuće plovilo/služba spašavanja

- Prijevoz bicikala od polazne do završne točke plutanja u organizaciji Športske zajednice OBŽ

- Osvježenje na početku i za vrijeme plutanja

- Doček na Kopiki uz novo pivo "Leger" i druga piva iz naše osječke craft pivovare Mali Div!

*Ako imate vlastite gume i druge šarene rekvizite za plutanje s kojima biste željeli učiniti događaj šarenijim, napomenite u prijavnom obrascu”, upućuju organizatori.

Link za prijavu (prijava postaje aktivna nakon uplate na račun): https://forms.gle/ZLEzmTb2Akaxere99

------------------------------------------------------------------------------------------

„Sedam kilometara bicikliramo dravskim šumama i putevima, paralelno s rijekom Dravom od Osijeka do Udičarskog doma. Uz osvježenje se družimo, bicikle spremamo na prikolicu ŠZ OBŽ (koja vam osigurava prijevoz do završne točke vašeg plutanja) i pripremamo za skok u rijeku.

Šumu mijenjamo rijekom, a bicikl gumom te kreće 9 kilometara i cca 3 sata dugo plutanje nizvodno. Dok se udobno sunčate na svojim gumama i osigurava vas motorno plovilo, moći ćete bezbrižno uživati u plutanju niz rijeku, riječnim plažama i sprudovima, vizuri grada i glazbi koja vas prati.

Dodatno bezalkoholno osvježenje možete očekivati na našem Čamcu, dok plutanje završavamo na omiljenoj osječkoj Kopiki uz piva iz Malog Diva.

Online prijavom na zabavno-rekreativnu manifestaciju prihvaćate sudjelovanje na vlastitu odgovornost. S obzirom da se ipak radi o rijeci Dravi koja može biti nepredvidiva, događaj je prvenstveno namijenjen za odrasle osobe (18+)”, glasi kratki sažetak Gumiranja na Dravi.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.