Hrvatski radio

Radio Osijek

6. Deer & Bike – Draž, Baranja

21.04.2022.

20:03

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat

Plakat

Foto: - / -

U subotu 23. travnja 2022. godine održava se 6. Deer & Bike, najdugovječnija baranjska biciklijada koja pruža doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, surduka i vidikovaca Banskog brda kušanja tradicionalnih šokačkih proizvoda.

"Unatoč najavljenom kišnom vikendu, organizatori ne odustaju od organizacije 6. Deer & Bike jer u subotu kiše biti neće!", nadaju se organizatori.

Vožnja je turistička i ima edukativni karakter, tempo je lagan, ali očekuje se blatno izdanje. Većina biciklijade odnosi se na poljske puteve, a organizator ističe kako će zbog baranjske Planine biti i nekoliko žešćih uspona. Osim vožnje uz Dunav i cvrkut ptica, penjanje i spuštanje surducima te neizostavnog pogleda u Batini, biciklisti će relativno dugu dionicu odvesti Turskim putem na Banskom brdu. Duljina rute iznosi 50, odnosno 25 kilometara za one u slabijoj kondiciji.

Preporuka je MTB bicikl te obavezno kaciga! Start biciklijade je u 12 sati kod Carevog podruma, Planina 12, Gajić.

Trajanje: 12 – 18h

*Mogućnost odabira kraće (25km) ili duže rute (50km)

* PRIJAVE: https://docs.google.com/.../1IvJ05zim1m4...

* preporuka MTB bicikl jer više od pola puta je zemljani!

*Kotizacija iznosi 100 kuna te uključuje:

- Ručak na OPG-u Golubov (tradicionalni baranjski specijalitet, piće/vino)

- majica biciklijade Deer&Bike

- usluge organizacije i turističkog vodiča

"Ako nemate MTB bicikl, javite se, može se iznajmiti", poručuju organizatori - ciklo klub „Karabic“, ogranak Draž Karašicke Republike dok su suorganizatori Športska zajednica Osječko-baranjske županije te Turistička zajednica općine Draž.

Preporučuje se da sudionici imaju svu potrebnu opremu koja je predviđena za vožnju bicikla što podrazumijeva nošenje biciklističke kacige, zračnice i pumpe u slučaju bušenja gume i sl.

Više informacija o samom događanju i prijavi možete pronaći na Facebook/Web stranici Karašicke republike te na Facebooku eventu: https://www.facebook.com/events/2110690022432197?ref=newsfeed

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.