Hrvatski radio

Radio Osijek

8. Kreativna riznica: Vodikova kreativnost

26.04.2022.

13:07

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat 8. Kreativne radionice

Plakat 8. Kreativne radionice

Foto: Ekonomski fakultet u Osijeku / -

„Osmi Veliki prasak” - pod tim će nazivom u Auli glagoljice Ekonomskog fakulteta u Osijeku i srijedu, 27. travnja u 16,30 biti otvorena osma Kreativna riznica, znanstveno-stručna manifestacija, kojoj je cilj povezivanje znanosti tehnologije s kulturom i umjetnošću.

Ovogodišnja će manifestacija za sve posjetitelje biti otvorena od 27. do 29. travnja, ponudit će osam panel-rasprava s naglaskom na spoj znanosti i tehnologije s kulturom i umjetnošću, a sve pod krovnom temom „Vodikova kreativnost“. Uz to, posebnost ovogodišnjeg programa su i tri svečanosti – Osmi Veliki prasak (svečano otvorenje), Zvjezdani vodik, na kojem će se dodijeliti nagrade laureatima 3. međunarodnog Milenijskog natjecanja te Gala Vodikova svečanost u četvrtak u 20 sati, kao svečani završetak događanja i prigoda za dodjelu nagrade prošlogodišnjem najuspješnijem izlagaču.

Što sve možete očekivati od produkcijski najveće Riznice do sada?

 28 programskih sadržaja

 107 izlagača

 8 panela

 18 nagrađenih nagradom “Vodik”

 12 sektora kreativne industrije

„Popularizacijski simpozij znanstvenika i praktičara ove godine za cilj ima propitati kreativne obrasce kojima se jednostavne forme kombiniraju u složene, autorski potpisane i neponovljive, a pri takvome se propitivanju polazi od vodika i njegove presudne uloge na planetu i u svemiru.

Vodik je najrasprostranjeniji kemijski element, a njegova brojna povezivanja predložak su kreativnim rješenjima za dostignuća svih 12 sektora kreativne industrije. Stoga otkrijte sve čari vodika s nama te se prepustite proboju kreativnosti i dobre energije”, pozivaju organizatori.


Ekonomski fakultet u Osijeku osmu godinu za redom organizira Kreativnu riznicu, znanstveno-stručnu manifestaciju čiji program tradicionalno potiče raspravu o kreativnoj industriji Republike Hrvatske te unaprjeđuje znanstvene i obrazovne obrasce s ciljem osuvremenjivanja, institucionaliziranja i daljnjeg etabliranja cjelokupne struke.

S obzirom na značajno ublažavanje epidemioloških mjera, povratkom posjetitelja u prostore Ekonomskoga fakulteta u Osijeku omogućit će se najbolje značajke hibridnog praćenja, odnosno uživo i na daljinu.Detalje o programu manifestacije rekla je predsjednica organizacijskog odbora, Ivana Jobst. 

O programu Kreativne Riznice 2022.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.