Hrvatski radio

Radio Osijek

8. Rekreativno-edukativna biciklijada „Tragom pustara”

04.05.2022.

14:37

Autor: Radio Osijek/TM

 8. Rekreativno-edukativna biciklijada „Tragom pustara”

8. Rekreativno-edukativna biciklijada „Tragom pustara”

Foto: Udruga Tragom pustara / -

Udruga za trajno svjedočanstvo o jednom vremenu „Korijeni pustare” uz podršku GSSR „Sport za sve“ Osijek u subotu, 7. svibnja, u spomen na nestale pustare organizira 8. rekreativno-edukativnu biciklijadu pod nazivom „Tragom pustara”.

Polazak je u 9 sati iz Osijeka, Trpimirova ulica ispred murala Udruge (križanje Divaltove i Trpimirove ulice) nakon što se napravi „milenijska” fotografija svih sudionika.

Pravac kretanja: Osijek (križanje Divaltove i Trpimirove ulice) – Gacka ulica – Vinkovačka cesta – Brijest – Josipin Dvor - Antunovac – Seleš – Orlovnjak (posjet farmi muznih krava) – Spomen obilježje Orlovnjak (paljenje svijeća) – Seleš – Salaš (mjesto budućeg muzeja na otvorenom, Pustaraški ćošak, ugao Školske i Kolodvorske ulice),

Programom je predviđena lagana vožnja uz zaustavljanje na mjestima bivših Pustara uz kratku priču o svakoj od njih.

Dolazak na Salaš (budući Pustaraški ćošak) predviđen je između 12 i 13 sati. 

„Pozivamo vas i vjerujemo da ćete sudjelovanjem na ovoj biciklijadi razveseliti sva ona srca ispunjena žalom za nestalim pustarama i da ćete, kao prijatelj, zajedno s nama pomoći da se i na ovaj način sačuva uspomena na danas već u sjećanju izblijedjele, ali nikad zaboravljene pustare”, ističe predsjednik udruge „Korijeni pustare” Željko Mišković.

U slučaju kiše, biciklijada se odgađa za sljedeću subotu, 14. svibnja. u isto vrijeme.


Ruta  8. Rekreativno-edukativne biciklijade „Tragom pustara”

Ruta 8. Rekreativno-edukativne biciklijade „Tragom pustara”

Foto: Udruga Tragom pustara / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.