U osječkoj dvorani Gradski vrt 13. i 14. siječnja održava se WineOs, sajam vina, delicija i ugodnog življenja, koji će i u svom osmom izdanju ponuditi brojne zanimljive sadržaje, a najbolja vina donose vinari iz cijele Hrvatske te inozemstva. Jedan od najvećih mamaca za brojne ljubitelje vina i ovoga će puta biti vinske radionice u organizaciji poznatog vinskog autora Željka Garmaza.
Ukupno jedanaest radionica, jedna zanimljivija od druge, s ekskluzivnim i privlačnim temama, uglednim vinarima i o vrhunskim vinima održat će se od četvrtka, 12. siječnja, do subote, 14. siječnja.
Posjetitelji WineOsa imat će prigodu na gotovo 1.900 četvornih metara izložbenog prostora obići 90-ak izlagačkih mjesta na kojima će se predstaviti više od stotinu proizvođača.
Ulaznice za sajam moći će se kupiti po cijeni od 20 eura po danu u Vinoteci Viniti i na dan sajma na ulazu u dvoranu.
Karte za radionice će se nabavljati isključivo u pretprodaji.
*AFTER PARTY*
13. i 14. siječnja u caffe baru Peppermint - Vrt J. Truhelke 3, Osijek.
Program 8. izdanja sajma WineOs
Č𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐚𝐤, 𝟏𝟐. 𝐬𝐢𝐣𝐞č𝐧𝐣𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟑. 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐞 - 𝐇𝐨𝐭𝐞𝐥 𝐎𝐬𝐢𝐣𝐞𝐤, 𝐝𝐯𝐨𝐫𝐚𝐧𝐚 𝐊𝐞𝐬𝐭𝐞𝐧, 𝟏𝟓:𝟎𝟎 - 𝟏𝟗,𝟑𝟎 𝐬𝐚𝐭𝐢
15,00 sati – Belje – vremeplov u vinsku prošlost - ulaz 200 kuna
16,30 sati - Klaudio Jurčić – Moja prijateljstva s vinarima - ulaz 150 kuna
18,00 sati - Kopar, vertikala ponajboljeg mađarskog crnjaka Attile Gerea - ulaz 200 kuna
Petak, 13. siječnja - Dvorana Gradski vrt:
15,00 – početak sajma
15,10 – edukativni program u suradnji s Ugostiteljsko - turističkom školom
15,30 – cooking show, kuhar Saša Vojnović (restoran Lug)
16,05 – edukativni program u suradnji s Ugostiteljsko - turističkom školom
17,00 – svečanost otvorenja
17,30 – cooking show, kuhar Nebojša Rajković (Čingi - Lingi Čarda)
19,00 – cooking show, kuhar Željko Neven Bremec (gastronomski edukator)
21,00 – zatvaranje prvog dana sajma
15,45 – 20,00 – u stankama i tijekom kulinarskog showa na pozornici gostuju vinari
Radionice - 𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭𝐬𝐤𝐚 𝐝𝐯𝐨𝐫𝐚𝐧𝐚 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐬𝐤𝐢 𝐯𝐫𝐭, 𝐕𝐈𝐏 𝐬𝐚𝐥𝐨𝐧, 𝟏𝟒:𝟎𝟎 – 𝟐𝟏:𝟎𝟎 𝐬𝐚𝐭
13,00 sati – Sve Kozlovićeve malvazije - ulaz 150 kuna
14,30 sati – Uroboros, vino koje pomiče granice mogućeg - ulaz 150 kuna
16,00 sati – Omnibus Lector – chardonnay za najbolju vinsku psihoterapiju - ulaz 150 kuna
17,30 sati – Umčani - Maleno selo vinskih remek-djela - ulaz 150 kn
Subota, 14. siječnja - Dvorana Gradski vrt
15,00 – početak drugog dana sajma
15,30 – cooking show, kuhar Saša Vojnović (hotel Lug)
17,30 – cooking show, kuhar Željko Neven Bremec (gastronomski edukator)
19,00 – cooking show, kuhar iznenađenja
21,00 – zatvaranje osmog WineOS-a
15,45 – 20,00 – u stankama i tijekom kulinarskog showa na pozornici gostuju vinari
Radionice - 𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭𝐬𝐤𝐚 𝐝𝐯𝐨𝐫𝐚𝐧𝐚 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐬𝐤𝐢 𝐯𝐫𝐭, 𝐕𝐈𝐏 𝐬𝐚𝐥𝐨𝐧
13,00 sati – Grgićev Pošip, vino koje je promijenilo odnos prema toj sorti - ulaz 150 kuna
14,30 sati – Morski Ego Joze Galića - ulaz 150 kuna
16,00 sati – Maurer i kadarka - od gravitacije i rock'n'rolla do vinograda iz 1880. godine - ulaz 150 kuna
17,30 sati – Zašto je Nuićev Trnjak najbolji hercegovački crnjak? - ulaz 150 kuna
𝐃𝐧𝐞𝐯𝐧𝐚 𝐮𝐥𝐚𝐳𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐳𝐚 𝐬𝐯𝐞 𝐫𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐣𝐞 𝟓𝟎𝟎 𝐤𝐧 𝐩𝐨 𝐝𝐚𝐧𝐮.
Više informacija o radionicama možete pronaći na internetskoj stranici WineOS-a (http://wineos.info/opsirnije-o-radionicama/).
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.