Hrvatski radio

Radio Osijek

Adventske akcije dobrovoljnog davanja krvi u Portanovi

24.11.2022.

16:27

Autor: Radio Osijek/TM

Dio plakata

Dio plakata

Foto: GD Crvenoga križa Osijek / -

U vrijeme darivanja, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek počinje s organizacijom adventskih akcija dobrovoljnog davanja krvi u cilju osiguranja zaliha za potrebe zdravstvenih ustanova i liječenje pacijenata. Prva je u subotu, 26. studenog u Portanovi.

„Pozivamo ljude dobre volje, sve naše dobrovoljne davatelje krvi, kao i sve one koji će to tek postati, na 1. adventsku akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati u subotu 26. prosinca od 17 do 20 sati u prizemlju TC Portanova. Ostale adventske akcije održat će se također u subotu 3., 10. i 17. prosinca od 16.00 do 19.00 sati”, objavio je Crveni križ uz informaciju da su svima koji daruju krv pripremili mali prigodni znak pažnje.

„U ovo blagdansko vrijeme i vrijeme darivanja, poklonimo nekome dio sebe, darujmo krv i spasimo nečiji život, nečijeg člana obitelji vratimo kući za Božić kako bi ga proslavili zajedno. Daruj krv, spasi život”, poručuju iz Gradskog društva Crvenoga križa Osijek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.