Hrvatski radio

Radio Osijek

Akcija besplatne kastracije mačaka

10.01.2023.

21:35

Autor: Radio Osijek/TM

Besplatna kastracija mačaka

Besplatna kastracija mačaka

Foto: Udruga 9 života / -

Zahvaljujući donaciji zagrebačke tvrtke Virtus poslovno savjetovanje d.o.o, a u suradnji s osječkim veterinarskim ambulantama VET-PET i VETAM, Udruga 9 života iz Osijeka  pokrenula je projekt besplatnih kastracija mačaka ženskoga spola, s ciljem smanjenja broja mačića koje je iz godine u godinu sve teže udomiti.

Ovaj se projekt odnosi na sve građane s prebivalištem u Osijeku i okolici (Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Klisa). „Broj kastracija je ograničen i projekt će trajati dok ima sredstava, stoga se prijavite već danas”, poručuju iz udruge.

„Da bi ostvariti mogućnost besplatne kastracije trebate se prijaviti na e-mail Udruge 9 života  udruga.devet.zivota@gmail.com i dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, adresu i kontakt broj (ako imate više nekastriranih mačaka potrebno je navesti koliko)”, pojašnjavaju.

Svi prijavljeni građani dobit će detaljne upute kako postupiti s mačkom prije i nakon kastracije te termin kada i gdje donijeti mačku. O terminima će građani biti obavješteni par dana prije kako bi se mogli organizirati i doći u određeno vrijeme i na taj način ne remetiti organizaciju rada same veterinarske ambulante.

Iz Udruge 9 života napominju da prijevoz mačaka do ambulante mora osigurati vlasnik. Mačke je potrebno veterinaru voditi u zatvorenim transporterima namijenjenima za prijevoz mačaka. 

Kartonske kutije i ostala pomagala nisu dovoljno čvrsta i sigurna za prijevoz mačaka te one često pobjegnu u vožnji ili ispred ambulante, a neke od njih nažalost nikada ne budu nađene. 

Dodaju i sljedeće: „Ako niste u mogućnosti osigurati transporter kontaktirajte nas na gore navedenu e-mail adresu (transporter je potrebno osobno preuzeti, te vratiti ČIST i OPRAN na istu lokaciju odakle je preuzet prije kastracije)”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.