Hrvatski radio

Radio Osijek

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na koju pozivaju NK Osijek i navijači

04.08.2022.

13:51

Autor: Radio Osijek/TM

DDK vizual

DDK vizual

Foto: Crveni križ Osijek / -

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek u suradnji s Nogometnim klubom Osijek, Udrugom građana Kohorta Osijek i Klubom navijača Bijelo-plavi organiziraju akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati u ponedjeljak, 8. kolovoza od 17 do 20 sati u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1, Osijek.

„Ne zaboravimo, krv je lijek koji se ne može proizvesti, može ga samo zdrav čovjek darovati bolesnome, stoga molimo sve sugrađane koji su u mogućnost da se uključe u ovu akciju dobrovoljnog davanja krvi kako bi na vrijeme spriječili ljetne nestašice krvi.

Napominjemo kako će svaki darivatelj krvi na navedenoj akciji davanja krvi dobiti na poklon ulaznicu za utakmicu NK Osijek - NK Varaždin i drugi prigodan znak pažnje”, ističu iz Crvenog križa. 

Tijekom ljetnih mjeseci nerijetko je povećana potreba za krvi i krvnim pripravcima - zato se u mnogim bolnicama organiziraju akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Tako je i u osječkom Kliničkom bolničkom centru koji krvnim pripravcima opskrbljuje sedam bolničkih centara u zemlji.

- Trenutno je udio zaliha 0 krvne grupe nešto manji u odnosu na B i A, pa preporučujem darivateljima grupe 0 ovih dana uključiti potrebu darivanja krvi i da ju realiziraju u ovom mjesecu, rekla je Bojana Bošnjak, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu, KBC Osijek.

- Stalno zapravo čujemo u medijima apele kako su krvne zalihe potrebne, kako su uvijek na niskim razinama, zapravo je to plemeniti čin koji nas ništa ne košta, nekoliko minuta a s time ćemo nekome pomoći, rekla je Tihana Nađ, dobrovoljna davateljica krvi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.